Компанията EVN, която е собственик на топлофикацията в Пловдив, предлага

...
Компанията EVN, която е собственик на топлофикацията в Пловдив, предлага
Коментари Харесай

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив с 13% от юли

Компанията EVN, която е притежател на топлофикацията в Пловдив, предлага нарастване на цената на парното и топлата вода с 13% от 1 юли, оповестиха от сдружението. Топлофикациите са длъжни до 31 март да предложат нови цени на топлинната услуга за идващия регулаторен интервал.

Цената на природния газ е поевтинявала през целия минал отоплителен сезон и се чака Комисията за енергийно и водно контролиране да направи разбор и да понижи, а не да усили цените на топлинната сила от юли. Такива са и прогнозите на специалистите в сектора, оповестява Българска национална телевизия.

От EVN през днешния ден алармираха за различен сериозен проблем на енергийния пазар. Компанията не може да предвижда каква би трябвало да бъде цената на тока за бита, тъй като към момента не е подготвена нормативната уредба. От 1 юли цената ще се дефинира взаимно от КЕВР и Министерския съвет. Доставчиците на ток обаче ще би трябвало да купуват от борсата електрическа енергия, а не както беше до момента от Националната електрическа компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР