Компанията Estee Lauder, една от най-големите в света в при

...
Компанията Estee Lauder, една от най-големите в света в при
Коментари Харесай

Estee Lauder иска да придобие луксозна модна марка за 3 млрд. долара

Компанията Estee Lauder, една от най-големите в света в при първокласната козметика, договаря за придобиването на първокласната фешън марка Tom Ford. Това заяви The ​​Wall Street Journal, базирайки се на осведомени източници.

По техните думи, договорката може да надвиши 3 милиарда $ и да се трансформира в най-голямата покупка в историята на производителя на козметика. Междувременно не е несъмнено, че договарянията ще завършат успушно, защото и други евентуални купувачи претендират за марката Tom Ford, съгласно източниците.

Tom Ford е учредена през 2005 година от американския дизайнер Том Форд, който преди този момент е работил като креативен шеф в Gucci. Компанията е профилирана в мъжко облекло, само че също по този начин създава дамско облекло, аксесоари и парфюми. Фирмата към този момент си сътрудничи с Estee Lauder, пускайки на пазара взаимна сбирка козметични артикули.

Акциите на Estee Lauder нарастнаха по време на търговията през вчерашния ден с 0,4%. От началото на годината пазарната капитализация на компанията, която създава парфюми и козметични артикули под повече от 30 марки, в това число Estee Lauder, Origins, Clinique, Tommy Hilfiger, Donna Karan и Ermenegildo Zegna, е паднала с една четвърт до 97,6 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР