Компанията Epic Sports & Entertainment, в която участие има и

...
Компанията Epic Sports & Entertainment, в която участие има и
Коментари Харесай

Пулев и Epic Sports спечелиха търга за мача с Милър с оферта за 2.1 млн. долара

Компанията Epic Sports & Entertainment, в която присъединяване има и Кубрат Пулев, завоюва търга за образуване на мач с Джарел Милър. Американската промотърска компания, чийто съсобственик е различен българин - мениджърът Ивайло Гоцев, предложи 2.11 млн. $. Следващата най-висока оферта е била 1 млн. $, заяви ESPN.

Международната боксова федерация (IBF) насрочи търг за елиминационен мач сред Пулев и Уайт, който да излъчи кандидат за международната купа на Антъни Джошуа. 37-годишният българин и 29-годишният американец са надлежно първи и втори в ранглистата на IBF след международния първенец.

Ако се стигне до провеждането на мач сред Пулев и Уайт, българинът ще получи 75% от наградния фонд. За американеца ще останат 25%, или 528 хиляди $, което ще е рекордна сума в кариерата му.

До насрочването на търг за този мач се стигна, откакто пропадна първичния вид - дуел сред Пулев и Дилиън Уайт. Тогава още веднъж имаше наддаване, което беше извоювано от Epic Sports & Entertainment с оферта от 1.5 млн. $. Промотърът на британеца - " Мачрум ", предложи 831 хиляди $, а представляващата българина компания - " Зауерланд ", подаде оферта на стойност 801 хиляди $.

Пулев разгласи, че мачът ще е през август и с 95% сигурност ще е в България. Уайт обаче реши да се боксира с досегашния първенец на Световната боксова организация (WBO) Доузеф Паркър. По думите на промотъра му Един Хърн този мач ще отвори доста повече порти за клиента му, в сравнение с в случай че срещне Пулев, и ще му донесе седемцифрена сума, вместо 375-те хиляди $, които щеше да завоюва от възможен дуел с българина.

Пулев реагира остро на отхвърли на британците. " Те са изключителни манипулатори и цялостни шизофреници, съобщи той по адрес на Уайт и Хърн в известие на формалната си страница. Не мога да допускам на това, което слушам, и на този низък метод, по който взеха решение да избягат от мач в България. През цялото време Хърн приказва за договаряния и по какъв начин към момента се опитвали да ме докарат във Англия. И всичко това, откакто датата и мястото бяха оповестени от спечелилия в наддаването. "

Пулев съвсем несъмнено ще изиска и възможният мач с Милър да е в България, където инвестицията на Epic Sports ще има най-голяма възвращаемост поради продажбата на билети и телевизионни права. Има обаче огромна възможност Милър да последва Уайт и да се откаже от дуел с българина. От лагера на американеца пробва да си уредят среща с Джошуа, без да минават през елиминационен мач.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР