Компанията Еърбъс е изправена пред отлагане на доставките на самолети

...
Компанията Еърбъс е изправена пред отлагане на доставките на самолети
Коментари Харесай

Еърбъс отлага доставките на самолети А330 за китайската компания HNA Group за над 1 млрд. долара

Компанията " Еърбъс " е изправена пред отсрочване на доставките на самолети А330 на стойност над 1 милиарда $ за самолетни компании, които се причислиха към китайската дългово обременена формация HNA Group, в резултат на закъснение на заплащанията, оповестява Ройтерс, цитирайки своите източници от самолетостроителната промишленост.

Компаниите, принадлежащи към намиращия се в усложнения китайски конгломерат, който се занимава с финансиране в авиационната сфера, са забавили заплащанията си към " Еъбърс " в продължение на няколко месеца, което е предиздвикало европейският колос да отдръпна своите доставки, вместо да се захване със финансирането на тези интервенции, се показва в информацията на Ройтерс.

" След шест месеца диалози " Еърбъс " взе решение да изтегли самолетите, защото не желае да играе като финансист на сходни интервенции ", уточни в сряда вечерта източник на организацията, осведомен с полемики по този въпрос. Друго източник на Ройтерс обаче предизвести: " Въпрос е в развой на намиране на решение ".

Говорител на " Еръбъс " удостовери пред Ройтерс: " Ние продължение диалозите, като договорни условия с клиентите и са поверителни ". От китайската HNA Group отхвърлят на този стадий да разясняват информацията.

Истината с непродадените самолети от модела А330 излезе на ярко в границите на гала за представянето на най-малкия нов аероплан на компанията " Еърбъс ". Журналисти на " Ройтерс " преброиха пет налични самолета A330, ситуирани към центъра за доставки, а различен аероплан от същия модел беше паркирани малко по-далеч, като всичките те бяха боядисани в " алените пламъци " на самолетните компании на китайската HNA Group, които включват Hainan Airlines, Beijing Capital Airlines и Tianjin Airlines.

Трябва да се има поради, че шест самолета " Еърбъс " А330 костват общо към 1,6 милиарда $. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР