Компанията е изправена пред повече от 50 хиляди иска, в

...
Компанията е изправена пред повече от 50 хиляди иска, в
Коментари Харесай

Johnson & Johnson урежда искове, в които се твърди, че бебешка пудра причинява рак

Компанията е изправена пред повече от 50 хиляди желае, в които се упреква, че е скрила риска от рак на бебешката пудра, с цел да отбрани своя емблематичен артикул. Повечето от тези искове са от дами с рак на яйчниците. По-голямата част от делата са обединени пред федерален арбитър в Ню Джърси.

Johnson & Johnson се стреми да позволи исковете, в които се твърди, че бебешката пудра на основата на талк предизвиква рак, обвързван с излагането на азбест, с цел да избегне някои правосъдни процеси през идната година, настояват хора, осведомени с проектите,

Тройка адвокатски адвокатски фирми са постигнали съглашения за споразумяване на към 100 каузи, оповестиха лицата, които отхвърлиха да бъдат разпознати, защото не са упълномощени да приказват обществено. Финансовият размер на споразуменията се пази в загадка, допълват лицата.

Сделките може да бъдат упоменати във вторник като част от презентацията на J&J за вложителите на Нюйоркската фондова борса, в случай че представителите на компанията осведомят акционерите за проекта за преодоляване на траялите десетилетие правосъдни разногласия за талк, споделиха източниците. Основният фокус на сесията е дълготрайната вероятност за напредък на компанията и продуктовата гама.

Компанията се стреми да откри метод да позволи всички сегашни и бъдещи каузи за бебешка пудра, откакто арбитър отхвърли опита ѝ да ги уреди за 9 милиарда $ като част от заявката за неплатежоспособност на поделение. Сделките са част от многостранната тактика на производителя за справяне със правосъдните каузи, които оказват въздействие върху акциите му.

От J&J отхвърлиха коментар.

Поразени от журитата

" Изглежда, че те най-сетне се изправят пред съда и признават, че ще би трябвало да уредят делата, с цел да приключат с това ", споделя Карл Тобиас, професор от университета в Ричмънд, който преподава право на всеобщите деликти. " Отърваването от правосъдните процеси може да бъде единствено в тяхна изгода, защото правосъдните заседатели им нанасят удари. "

Базираната в Ню Брънзуик, Ню Джърси, компания изтегли своите прахове на основата на талк от пазара в Съединени американски щати и Канада през 2020 година, базирайки се на спад в продажбите. Най-големият в света производител на артикули за грижа за здравето размени талка с версия въз основата на царевично нишесте. J&J даде обещание да отстрани всички свои бебешки пудри, съдържащи талк, от международния пазар до края на тази година.
В началото на идната година J&J е изправена пред редица правосъдни процеси с присъединяване на правосъдни заседатели по отношение на обвиняванията, че още от началото на 70-те години на предишния век нейните ръководители са знаели, че талкът съдържа следи от азбест, който може да аргументи рак, наименуван мезотелиом, само че не са предизвестили потребителите или регулаторните органи. J&J твърди, че нейните артикули на основата на талк не предизвикват рак и че повече от 100 години е продавала бебешката пудра по подобаващ метод.

Инвентарни съглашения

J&J е постигнала съглашения за инвентарни съглашения с адвокатски адвокатски фирми като Kazan, McClain Satterley & Greenwood и Levy Konigsberg за разрешаване на всички каузи за мезотелиом, споделят лицата. Компанията е постигнала сходни условия и с компанията Motley Rice, допълват източниците.

Джо Сатърли, юрист от Казан, който е спечелил и уредил голям брой каузи за талк против J&J, отхвърля да разяснява дали е уредил листата си със случаи на мезотелиом. Джо Райс, съосновател на компанията Motley Rice, също отхвърля коментар. Моше Маймон, юрист от Леви Кьонигсберг, който е спечелил каузи за талк в правосъден развой, не отговори незабавно късно в понеделник на известия по телефона и електронната поща, търсещи коментар.

Споразуменията позволяват дело, което към този момент се разглеждаше в щатски съд в Оукланд, Калифорния, през ноември, и ще предотвратят правосъдни процеси, които трябваше да стартират през януари и март в щатски съд в Ню Джърси. По-късно този месец J&J към момента е изправена пред дело за мезотелиом в щатски съд в Минесота, прибавиха източниците.

Освен че изключва правосъдните процеси от календара, J&J се пробва да разчисти пътя за трето подаване на молба за оповестяване в неплатежоспособност, с цел да позволи напълно правосъдния спор за талка.
Ерик Хаас, юристът на J&J, който следи правосъдните разногласия за талк, съобщи по време на диалога за приходите през октомври, че компанията " се стреми към консенсусно разрешаване на исковете за талк посредством друго оповестяване в неплатежоспособност ".

Два пъти отхвърлени

Съдилищата на два пъти отхвърлиха опитите на J&J да употребява системата за неплатежоспособност, с цел да наложи споразумяване на казуса с талка посредством основаване на концерн за погашение на компенсации на жертвите. Правилата на глава 11 разрешават на корпорациите да влагат пари в тръстове, които вземат решение какъв брой да бъде платено на ищците, вместо да разрешават на правосъдните заседатели да дефинират компенсациите. Много от ищците на J&J се оповестиха срещу потреблението на концерн.

Компанията апелира прекратяването на делото по глава 11 на своето поделение. Разрешаването на актуалните и бъдещите каузи за мезотелиом оказва помощ на J&J да в профил евентуалните възражения против трето прекосяване през съда по несъстоятелността, споделят хората.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР