Компанията Джонсън и Джонсън е започнала доставките на еднодозовата си

...
Компанията Джонсън и Джонсън е започнала доставките на еднодозовата си
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: "Джонсън и Джонсън" стартира доставките на ваксина си в ЕС

Компанията " Джонсън и Джонсън " е почнала доставките на еднодозовата си ваксина против Covid-19 на страни членки на Европейски Съюз.

Това е съобщил евродепутатът и член на здравната комисия в Европейския парламент Петер Лизе, представен от Ройтерс.

Първите доставки бяха планувани за началото на април, само че поради проблеми с разпространяването количествата бяха забавени. 

Американската компания се ангажира да достави на Европейски Съюз 55 милиона дози от препарата до края на юни и още 120 милиона през третото тримесечие.

Сигурна е пратката от 50 милиона дози за второто тримесечие, сподели Лизе, отбелязвайки, че е получил тази информация от компанията и от Европейската комисия.

" Джонсън и Джонсън " към този момент не са били открити за коментар, отбелязва Ройтерс.

Гръцките възпитаници се връщат в клас, в случай че са с негативна Covid проба

В Гърция леко облекчиха ограниченията против ковид а, само че главните ограничавания се резервират.

Обсъжда се отваряне на заведения след Великден.

Само учениците от гимназиите се върнаха от през днешния ден на учебно заведение. За влизане в клас се изисква негативен тест за ковид. По данни на здравното министерство от направените над 50 хиляди проби на учениците позитивните резултати са под половин %. Маски и отдалеченост се съблюдават прецизно. Част от уроците се изнасят отвън класните стаи.

С изключение на град Козани от през днешния ден са отворени магазините в цялата страна при разнообразни условия.

В Солун и Патра, където е към момента високо равнището на инфектирани, се пазари със непокътнат час и пред входа на магазина. В областите с добра епидемиологична конюнктура е разрешено избран брой клиенти в комерсиалния обект.

Запазва се вечерния час.

Всяко излизане отвън дома се позволява след получено телефонно известие от управляващите.

Заведенията ще останат затворени до Великден,категорични са от държавното управление.

За в този момент не се трансформират и рестриктивните мерки за влизане в Гърция.Прилага се наложителна карантина от една седмица

Нови правила за Covid ваксина цията във Франция

Франция вкара нови правила, с цел да форсира ваксина ционната акция против Covid-19. 

Досега над 10 милиона французи са получили най-малко една доза ваксина. 

" Разрастваме  ваксина цията ", разгласи със удовлетворение френският здравен министър Оливие Веран в " Журнал дьо диманш ". 

От през днешния ден всички французи над 55 години могат да се имунизират против Covid-19. Досега те нямаха преимущество, в случай че са в рискова група. За тях към този момент са доставени първите 200 000 дози от ваксина та на " Джонсън и Джонсън ", както и тази на " АстраЗенека " макар полемиката - счита се, че рисковете от тромбози засягат по-малко тази възрастова група. 

Covid тестванията за домашна приложимост също са в аптеките от през днешния ден. Достъпни са за лица над 15 години без признаци, а след ваканцията ще бъдат импортирани в учебните заведения. 

Затова пък учителите към момента не са в предпочитаната група на имунизираните.

Така страната на Луи Пастьор наваксва след прекомерно тромавото начало на ваксина циите по отношение на други европейски страни. Недоволни и в този момент не липсват: съдът на Орлеан отхвърли жалбата на французин, протестирал, че няма право да си избере ваксина та. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР