Компанията DJI представи квадрокоптера Mavic 2 Pro Enterprise, предназначен за

...
Компанията DJI представи квадрокоптера Mavic 2 Pro Enterprise, предназначен за
Коментари Харесай

DJI представи спасителния дрон Mavic 2 Enterprise

Компанията DJI показа квадрокоптера Mavic 2 Pro Enterprise , предопределен за професионално потребление. Според разработчиците, устройството може да бъде отличен асистент за спасителите, за служащите в огромните предприятия и за специфичните служби.

На дрона могат да бъдат конфигурирани няколко фирмени модула. Това са прожектор със светлинен поток 2400 лумена, мини рупор за ориентирано възпроизвеждане на човешки глас и камера за нощни задачи. Освен това, дружно с квадрокоптера се предлага и профилирана акумулаторна батерия с нагряване, която дава опция да се работи при температури -10 градуса по Целзий.



С едно зареждане дронът може да лети в продължение на 31 минути при оптималната скорост до 72 километра в час. Дистанционното ръководство работи на разстояние до 8 километра. Mavic 2 Pro Enterprise е оборудван с 12 МР камера, нормализирана с гимбал и с 2х оптично и 3х цифрово нарастване на изображението.

DJI смята, че новият дрон е доста подобаващ за търсене на хора, за по-лесно очистване на горските пожари и на техногенните произшествия.



Квадрокоптерът Mavic 2 Enterprise се продава при цена $1999 . В комплекта са включени дрона, отдалеченото и една акумулаторна батерия. За още $419 се предлага комплекта Fly More Kit с две акумулатори, зарядно, автомобилно зарядно, USB кабел и аварийни съставни елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР