Компанията DC Corporation, чийто офис в Пловдив вчера бе обискиран

...
Компанията DC Corporation, чийто офис в Пловдив вчера бе обискиран
Коментари Харесай

След акцията на ГДБОП в DCC: Компанията обвинява монопола в репресия

Компанията DC Corporation, чийто офис в Пловдив през вчерашния ден бе обискиран от ГДБОП заяви, че към сегашния миг всички старания на екипа са ориентирани към поетапното възобновяване на услугите. От кабеларката прибавиха, че акцията е безспорна противозаконна, като се цели монополизиране на пазара, посредством безумна принуда.
Прочетете още
 вчера, което продължи до тъмните часове на деня, е конфискувана техника за приемане, декодиране, препредаване и лъчение на ефирен и интернет сигнал до крайни консуматори, което докара доведе до спиране на телевизионния и интернет сигнал, респективно и до голям брой сигнали до медията със питане „ по кое време ще бъдат възобновени услугите ”.

Както TrafficNews първи заяви, акцията на ГДБОП против кабеларката DСС e за нелегално лъчение на ТВ канали, потвърдиха от  Районна прокуратура-Пловдив. Наблюдава се досъдебно произвеждане, следствието по което се прави от ГДБОП-МВР за закононарушение за предаване на телевизионни стратегии, обект на авторско право, без нужното по закон единодушие на носителя на това право. Следствените дейности са били осъществени от ГДБОП-МВР под управлението на Районна прокуратура-Пловдив и след авансово позволение за осъществяване на претърсването от Районен съд, гр. Пловдив.

В хода на следствието е открито, че техниката се е употребила за осъществяване на закононарушение - разпространение на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без нужното по закон единодушие на носителя на съответното право. Действията по следствието не престават.

По-рано през днешния ден от DCCorporation излязоха и с публично мнение за вчерашните дейности, като увериха потребителите си, че сигналът ще бъде възобновен във допустимо най-кратки периоди.

Публикуваме цялото мнение на сдружението без редакторска интервенция:

" Уважаеми клиенти на DCCorporation,

За следващ път ставаме очевидци на безумната принуда върху дребния и междинен бизнес, на натиска за монополизиране на пазара и на наглото държание на силовите структури в Държавата, макар спазването на всички закони. Използването на полицейски органи за “бухалки ”, и непозволено отнетата техника, носи редица последици както за нас, по този начин и за нашите клиенти.

На 23.11.2023г. при невижданата наказателна акция бе конфискувано оборудването на сдружението, като по този метод бе пресечен достъпа до услугите телевизия и интернет и на Вас - нашите клиенти, на всички обслужващи звена и екипи.

Абсолютно нелегално бе иззета и телефонната ни централа, което попречва връзка на клиентите с центъра за обслужване.

Случилото се цели само и единствено убиването на по-малките оператори и завземането им от огромните. Отказваме да се подчиним на този невиждан напън от страна на Държавата и разчитаме, че ще ни подкрепите в битката с монополите.

Уверяваме Ви, че към сегашния миг всички старания на екипа на DCCorporation са ориентирани към поетапното възобновяване на услугите. "

Повече за акцията четете тук: 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР