Компанията Cooler Master възнамерява съвсем скоро да пусне необичайна система

...
Компанията Cooler Master възнамерява съвсем скоро да пусне необичайна система
Коментари Харесай

Cooler Master показа на Computex 2018 прототип на термоелектрическо течно охлаждане

Компанията Cooler Master има намерение напълно скоро да пусне необикновена система с течно изстудяване, получила името Thermoelectric Liquid Cooler. Тя съставлява по-нататъшното развиване на концепциите за потребление на детайли на Пелтие в CPU-охладителите и по информация на производителя, той се оправя с отклоняване на до 300 W топлинна мощ.


В структурата на Thermoelectric Liquid Cooler е употребен относително огромен воден блок с вградена помпа, набор от маркучи и два радиатора. Първият се употребява за първичното изстудяване до стайна температура, а вторият, съдържащ термоелекрически преобразовател, разрешава да се понижи температурата на течността до стойности с по-ниски равнища на околната среда. Според оценките на Cooler Master, този метод разрешава да се завоюват 7-8°C спрямо обичайните течни охлаждания.

Един от минусите на детайлите на Пелтие, както е известно, е високата им консумация на сила. За отчасти решение на този проблем, устройството на Cooler Master ще ги употребява единствено при високо натоварване на процесора, когато се усилва температурата на течността в контура.



В сегашния миг, охладителната система Thermoelectric Liquid Cooler носи статут на първообраз, макар че комерсиалната версия по заричане на Cooler Master ще бъде пусната до края на годината. Цената на това изстудяване ще бъде към 300 $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР