Компанията Cero Generation, водещ инвеститор в соларната енергия в Европа,

...
Компанията Cero Generation, водещ инвеститор в соларната енергия в Европа,
Коментари Харесай

Голям фотоволтаичен проект ще бъде осъществен в района на Драма, Северна Гърция

Компанията Cero Generation, водещ вложител в слънчевата сила в Европа, разгласи през вчерашния ден начало на работата по огромен фотоволтаичен план в региона на Драма, Северна Гърция, оповестява в. " Катимерини ".

Проектът с мощ 100 мегавата ще бъде ситуиран в град Просоцани. Съобщението бе направено през вчерашния ден по време на събитие с присъединяване на министъра на енергетиката и околната среда Костас Скрекас, министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис и заместник-министъра за градската среда Николаос Тагарас.

" Проектът Делфини " е първият слънчев план в Гърция с частно съглашение за закупуване на електрическата енергия, което подсигурява сигурност на приходите без дотации за активите и предлага на крайните консуматори директен достъп до по-евтина и чиста сила.

Проектът ще помогне за обезпечаването на чиста сила за общностите и предприятията в цяла Гърция и ще форсира напредъка към задачата на страната да реализира 70-процентен дял на възобновимата сила в локалното ползване на електрическа енергия до 2030 година, показва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР