Компанията Bulb обслужва 1,7 млн. душиКомпания „Bulb” – един от

...
Компанията Bulb обслужва 1,7 млн. душиКомпания „Bulb” – един от
Коментари Харесай

Един от най-големите доставчици на енергия във Великобритания обяви фалит заради цените на газа

Компанията „ Bulb ” обслужва 1,7 млн. души
Компания „ Bulb” – един от най-големите снабдители на сила във Англия, разгласи фалит поради високите цени на газа на международния пазар. Британските медии оповестиха по-рано, че държавното управление приготвя проект за изключителни дейности при положение на банкрут на „ Bulb”, който е един от седемте най-големи снабдители на сила в страната и обслужва 1,7 млн. души.

Източници от енергийния бранш описват, че са се провели договаряния с няколко евентуални клиенти, които биха могли да купят компанията.

„ Взехме сложното решение да подкрепим слагането на „ Bulb” под особено ръководство. Този развой е основан, с цел да бъдат предпазени клиентите на „ Bulb” и да се подсигурява, че няма да има никакви промени в доставката и отбраната на салдото по сметката им “, написа „ Гардиън “.

Сривът на компанията от дълго време се очакваше като съперниците ѝ я описваха „ като ходещ труп “.

„ Енергийната рецесия във Англия и в света провокира угриженост у вложителите, които не могат да работят, до момента в който цените на едро са толкоз високи, а таванът на цените значи, че сега фирмите доставят сила при обилни загуби”, се споделя в известието на компанията.

Специалното ръководство ще разреши тя да действа обикновено, а клиентите няма да бъдат принудени да подхващат някакви ограничения.

От „ Bulb” оповестиха, че повода за оповестения фалит са рекордните цени на газа и тяхната изключителна неустойчивост. Отбелязва се, че дефицитът на доставки, комбиниран с ниския експорт на газ от Русия и възходящото търсене, значи, че цените ще останат високи и непредвидими.

Като една от аргументите за повишаването на газа компанията показва и геополитическите разногласия към газопровода „ Северен поток 2 ".

Рекордното нарастване на сметките за сила докара до колапс на 21 снабдители от началото на септември, оставяйки регулаторът Ofgem да откри нови снабдители, които да поемат повече от 2 милиона клиенти. Сривът на Bulb довежда общия брой на семействата, наранени от несполучлив снабдител на сила, до повече от 3,7 милиона.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР