Компанията Boston Dynamics ни е добре позната с онези видеа

...
Компанията Boston Dynamics ни е добре позната с онези видеа
Коментари Харесай

Да се страхуваме ли от тези роботи

Компанията Boston Dynamics ни е добре позната с тези видеа на роботи, наподобяващи на кучета, които са някак нереално преносими и плашещо съответни в придвижванията си.

През последните седмици в мрежата още веднъж се подвигна звук около компанията, поради нови фрагменти на усъвършенствани модели роботи, които хем супер доста ни кефят, хем ни карат да се опасяваме.

Всичко стартира преди към десетина дни с публикуването на видео, в което прототипът Atlas, който много наподобява на човек, тича, прескача трудности и се катери с подскоци на един крайник.



След това нещата ескалираха с видео на робота Spot, в което се вижда по какъв начин в продължение на няколко минути машината напълно умерено и точно направлява из непозната за нея строяща се постройка.



Но най-големият потрес бе видеото, качено на 16 октомври, в което Spot танцува под ритмите на песента " Uptown Funk " на Бруно Марс.



Като изключим, че кучеподобният робот има по-яки танцови придвижвания от доста хора, цялата картинка ни наподобява малко плашеща. Не сме сигурни за какво, само че просто това е възприятието, което " туъркващия " робот поражда у нас, и наподобява не сме сами.

Малко след видеото с песента на Бруно Марс консуматор в Reddit разгласява версия на същото видео, само че със " SexyBack " на Джъстин Тимбърлейк за декор. Колкото и да е необичайно тази ария кара Spot да наподобява още по-човешки (или кучешки?) някак.

Идеята на Boston Dynamics e да създава роботи, които могат да заместят хора в спешни или рискови обстановки, като пожари и трусове да вземем за пример. Вярва се, че компанията е пионер в една напълно нова епоха, в която занапред навлизаме.

Реакциите на интернет аудиторията са много смесени, най-вече доминирани от боязън и неприемане. И ние се причисляваме към тази група, уви.

 Роботите, които стреснаха интернет
Роботите, които стреснаха интернет

Първи стъпки към бъдеще, доминирано от машини
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР