Компанията Боинг ще плати глоба от 200 милиона долара за

...
Компанията Боинг ще плати глоба от 200 милиона долара за
Коментари Харесай

Боинг плаща $200 млн. глоба за подвеждане за 737 MAX

Компанията " Боинг " ще заплати санкция от 200 милиона $ за споразумяване на цивилен обвинявания от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, заяви " Ройтерс ". 

Тя е наложена поради това, че компанията е подвела вложителите по отношение на своя, който беше спрян за 20 месеца след две съдбовни произшествия, при които починаха 346 души.

Бившият основен изпълнителен шеф на " Боинг "   Денис Муйленбург се е съгласил да заплати 1 милион $.

" Във времена на рецесия и покруса е изключително значимо обществените компании и ръководителите да дават цялостни, почтени и достоверни разкрития на пазарите, сподели ръководителят на Гари Генслер в изказване. Той добави, че те " не са изпълнили това най-основно обвързване ".

Регулаторната организация сподели, че ще бъде основан фонд в интерес на ощетените вложители.

" Боинг " удостовери съглашението и означи, че не признава или отхвърля непозволени дейности. Тя сподели, че е направила " фундаментални промени, които са засилили нашите процеси за сигурност " и сподели, че " съглашението е част от по-широките старания на компанията за отговорно разрешаване на висящи правни въпроси, свързани с случаите със 737 MAX ".
 Боинг 737 MAX с нов проблем, може още веднъж да бъде партерен
Боинг 737 MAX с нов проблем, може още веднъж да бъде партерен

" Боинг " е предложил на 16 клиенти да се заемат с евентуален електрически проблем

Катастрофите са били свързани със система за ръководство на полета, наречена Система за увеличение на маневрените характерности (MCAS).

През януари 2021 година Boeing се съгласи да заплати 2,5 милиарда $ санкции и обезщетения, с цел да позволи наказателно следствие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за злополуките на 737 MAX.

Споразумението на Министерството на правораздаването, което разреши на " Боинг " да избегне правосъдно гонене , включваше санкция от 243,6 милиона $, обезщетение на самолетните компании от 1,77 милиарда $ и фонд от 500 милиона $ за жертви на произшествия поради обвинявания в интрига за измами, свързани с дефектния дизайн на самолета.

През декември 2019 година " Боинг " уволни Муйленбург, откакто компанията влезе в спор с регулаторите по отношение на времето за връщане на 737 MAX в употреба.

" Boeing и Muilenburg слагат облагите пред хората, като заблуждават вложителите по отношение на сигурността на 737 MAX в опит да възстановят имиджа на Boeing след два трагични случая, които доведоха до загуба на 346 живота и неизчислима тъга за толкоз доста фамилии ", сподели Гърбир Грюал, шеф на отдела за използване на SEC.

" Боинг " 737 MAX с първи полет от 20 месеца

Ниcĸoтapифнaтa Rуаnаіr пopъчa 75 нoви 737 МАХ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР