Компанията Боинг е разбрала през 2017 г. за дефект в

...
Компанията Боинг е разбрала през 2017 г. за дефект в
Коментари Харесай

Боинг отлага с 4 г. коригирането на дефект на самолетите 737 MAX

Компанията Боинг е схванала през 2017 година за недостатък в светлинната спешна сигнализация в пилотската кабина на самолетите 737 MAX, само че е решила да отсрочи отстраняването му до 2020 година Това описаха американски конгресмени, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Дефектната спешна светлинна сигнализационна система предизвестява водачите, когато два датчика, които мерят ъгъла на офанзива на самолета, се разминават в данните. Погрешни данни за ъгъла на офанзива се счита, че са изиграли роля в двете смъртоносни произшествия с Боинг 737 MAX в Индонезия и в Етиопия, в които починаха общо 346 души. Заради тях самолетите от този модел бяха спрени да летят по целия свят, а в Съединени американски щати започнаха няколко следствия и основаната в Чикаго Боинг претърпява една от най-големите си рецесии в над 100-годишната си история.

Според конгресмените Питър Де Фацио и Рик Ларсън през ноември 2017 година Боинг е отсрочил за 2020 година актуализиране на програмен продукт, което е щяло да поправя установения недостатък. Едва след злополуката в Индонезия през октомври 2018 година този график е бил интензивен.

Боинг изясни, че е разкрил казуса през 2017 година, малко откакто е почнал да доставя най-продавания си аероплан 737 MAX на клиенти. Компанията не е уведомила американското Федерално ръководство за гражданско въздухоплаване за дефекта до злополуката с индонезийския аероплан на Лайън еър година по-късно, описаха конгресмените.

Комисията по превоза и инфраструктурата в Камарата на представителите на американския Конгрес изпрати писма до Боинг, доставчика му Юнайтед текнолъджис и до Федералното ръководство за гражданско въздухоплаване с искане за даване на повече елементи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР