Компанията Boeing ще спре производството на модела си 737 MAX,

...
Компанията Boeing ще спре производството на модела си 737 MAX,
Коментари Харесай

"Боинг" спира производството на модела 737 MAX

Компанията Boeing ще спре производството на модела си 737 MAX, с който имаше няколко произшествия през последните години. Това се оповестява в изказване на уеб страницата на компанията.

Производството ще бъде краткотрайно спряно през януари 2020 година От Boeing изясняват решението с желанието да се съсредоточат върху доставката на 400 самолета. Компанията декларира, че няма проекти за всеобщи съкращения по отношение на тази обстановка.

През април производството на 737 MAX беше понижено с 20 %. Впоследствие компанията неведнъж е заявявала, че се надява на бърза анулация на възбраната за полети, само че Федералната авиационна администрация (FAA) в отговор упрекна компанията, че се пробва да окаже напън върху управляващите.

В същото време корпорацията предизвести вложителите за опцията за сходно развиване. Според последните данни подновяването на разрешителното за полети се чака не по-рано от идната година.

През последната година в света станаха две въздушни произшествия с присъединяване на Boeing 737 MAX. През октомври 2018 година аероплан Lion Air се разруши в Индонезия, при което починаха 189 души. През март 2019 година лайнерът на Ethiopian Airlines катастрофира на път за столицата на Кения Найроби. При произшествието починаха 149 пасажери и осем члена на екипажа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР