Компанията Белла България и индонезийската компания PT Garuda Mitra Utama

...
Компанията Белла България и индонезийската компания PT Garuda Mitra Utama
Коментари Харесай

Белла България“ стартира в Индонезия инвестиция за $72 млн., включваща завод за месо

Компанията " Белла България " и индонезийската компания PT Garuda Mitra Utama (GMU) подписаха меморандум за комерсиално и капиталово съдействие. Това стана по време на индонезийско-европейския бизнес конгрес, който се организира под патронажа на Министерството на външните работи на Индонезия, оповестиха от българската компания.

Българо-индонезийската инвестиция е на обща стойност 72 млн. $. По-конкретно, за развиването на региона на снабдяването със първични материали за интервал от четири години са планувани 34 млн. $, а за основаването на взаимно дружество за преправка на месо в Индонезия - 38 млн. $.

" Белла България " има първата и единствена в Европа фабрика за произвеждане на индонезийския деликатес ренданг-паданг. Компанията е стратегически сътрудник на посолството на Индонезия в България по програмата Indonesia: Spice Up the World. Н.П. Иван Богананта дефинира съдействие сред " Белла България " и GMU, като продължение на основаването на фабрика за ренданг-паданг в България.

" Белла " има бази за произвеждане и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария. Развивайки интензивно активността на фабриката за ренданг-паданг в Пловдив, кумулирахме познания и опит, които желаеме да осъществяваме в доста по-голям мащаб в Индонезия.

Анализите на пазарите и на вкусовите желания на потребителите в южното полукълбо демонстрираха капацитет за бизнес напредък в областта на месопрерабоката в Индонезия и ниши за нови играчи на пазарите ", разяснява във връзка договорката основният оперативeн шеф на българската компания Димитър Митев.

" Това е план, при който индонезийската компания за първи път ще работи с европейска компания и ще има опция да създава артикули по обичайни предписания с подправки и билки, които са част от културното завещание на Индонезия ", разяснява от своя страна шефът на PT Garuda Mitra Utama Хендро Сантосо.

Българо-индонеийският ивестиционен план се осъществя в границите на програмата " Рендангът навлиза в Европа " - част от поредицата стратегии под марката Indonesia: Spice Up the World, стартирани от индонезийския президент Джоко Уидодо.

Проектът се чака да окаже забележителен принос към развиването на стопанската система на Индонезия посредством нови благоприятни условия за претовареност и поощряване предлагането на индонезийските артикули на пазарите по света.

Фабрика край Пловдив е единствената в Европа, в която ще се създава една от най-хубавите храни в света

Инвестицията възлиза на 3 милиона лева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР