Компанията BAE Systems започва разработка за американската армия на нови

...
Компанията BAE Systems започва разработка за американската армия на нови
Коментари Харесай

Високоточната артилерия вече ще мине и без GPS

Компанията BAE Systems стартира разработка за американската войска на нови коригируеми артилерийски снаряди. Порталът defensenews.com заяви, че Пентагонът сключил контракт за основаване на кардинално нова система за ориентиране на 155-мм оръдейни муниции. Стойността на контракта се прави оценка на $8 млн. За тези пари BAE Systems би трябвало да даде на американската войска подготвени мостри от системата за ориентиране на снарядите, които ще могат да се насочват към задачата в изискванията на нестабилна работа на GPS.

Сега американската войска употребява коректируемите артилерийски снаряди вид Excalibur. Водоснабдителна система на Съединени американски щати обаче желаят да имат различна система за артилерийска пукотевица с висока акуратност защото регистрират способността на доста евентуална съперници да се намесват в работата на системата GPS или да заглушават сателитните сигнали.

По-рано изследователската лаборатория на Военновъздушни сили на Съединени американски щати показа решение, което ще разреши на техниката и на бойците да се ориентират на местността и с висока акуратност да дефинират своето местонахождение без достъп до сигнал от GPS.

На 22 май 2017 година профилираното издание janes.com разгласи за сполучливото довеждане докрай на създаването на цялостния с електроника и фина механика модул ASPN (All Source Positioning and Navigation), който даже може да се носи в раница.



Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР