Компанията Audi обяви въвеждането на нова система за имената на

...
Компанията Audi обяви въвеждането на нова система за имената на
Коментари Харесай

Audi променя имената на моделите си

Компанията Audi разгласи въвеждането на нова система за имената на своите модели. Различните модификации ще получат цифрови обозначения, които ще се отнасят за мощността на техния мотор. Системата ще дебютира при новото потомство на флагмана на марката Audi A8.
Като цяла схемата с установяване на имената си остава досегашната, така ткато се резервира обозначението на фамилията, в което влиза модела – A1, Q7 и по този начин нататък, както и добавката TFSI, TDI, g-tron и e-tron, показваща вида на мотора.
Ще се появят обаче показатели, даващи информация за мощността на мотора. Те ще стартират от 30, като ще прескачат по 5 цифри при нарастване на конските сили. Например – цифрата 30 ще се отнася за моделите с мощ от 110 до 130 к.с, 35 - за тези от 131 до 179, 40 – за тези от 180 до 229, 45 – за тези 230 до 252 к.с. Най-високата цифра е 70, която е предопределена за колите с повече от 544 к.с.
В случая с новото Audi A8, чиито продажби започват до края на годината, ще се употребяват обозначенията „ 55” и „ 50”. Първият вид е предопределен за модификацията с 3,0-литров бензинов мотор с 340 к.с., а вторият – за дизеловата версия с 3,0-литров мотор с 285 к.с.
Системата ще се употребява за всички модели на марката, които следва да излязат на пазара в идващите месеци. Останалите коли на Audi, като се изключи S- и RS-версиите (за тях нововъведението не се отнася) ще получат спомагателните цифри следващата година.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР