Компанията Apple преустанови разработването на електрически автомобил – проект, върху

...
Компанията Apple преустанови разработването на електрически автомобил – проект, върху
Коментари Харесай

Apple прекрати разработването на електрически автомобил

Компанията Apple прекрати създаването на електромобил – план, върху който работи през последните 10 години, оповестява

It`s about time!

" Apple has ended its secret plans ( " Project Titan " ) of building an, a decade-long effort..... estimated to have cost the company billions of dollars, with around 2K employees working on the endeavor. ".
— Donald Callahan (@dcallahan2)


Съгласно публикуваната информация, в границите на среща на 27 февруари от управлението на Apple са уведомили чиновниците на автомобилното поделение, известно като Project Titan, че създаването се стопира.

Общо към 2000 души са работили върху основаването на електрическата кола на Apple. Компанията има намерение да трансферира една трета от екипа на Titan Project в други отдели. Някои от тях ще работят с изкуствен интелект. WSJ отбелязва, че чиновниците, работещи върху хардуера на електрическия автомобил, евентуално ще бъдат уволнени. Някои чиновници към този момент са известени за преустановяване на трудовите им контракти.

Apple похарчи милиарди долари за проучване и разработка на електрическа кола, напомня WSJ. През последните няколко години, съгласно изданието, автомобилното поделение е търсило нова тактика за основаване на електромобил. Така някои топ мениджъри се застъпваха за тясно партньорство с производители на коли и даже за закупуване на автомобилна компания, настояват източници.

Както отбелязва Bloomberg, Apple в този момент ще се концентрира върху потреблението на изкуствен интелект в актуалните си артикули, в това число iPhone и iPad. Очаква се първите сходни функционалности да се появят в iOS 18, която евентуално ще бъде пусната през септември дружно със идващото потомство iPhone.

Apple отхвърли коментар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР