Компанията Apex Storage представи разширителната карта X16. Тя е опростен

...
Компанията Apex Storage представи разширителната карта X16. Тя е опростен
Коментари Харесай

В разширителната карта Apex Storage X16 могат да бъдат поставени до 16 флаш диска тип NVMe М.2

Компанията Apex Storage показа разширителната карта X16. Тя е банален вид на модела X21 и, както е елементарно да се разбере от името, дава опция за инсталиране на 16 високоскоростни NVMe M.2 флаш диска едновременно в един PCI Express 4.0 x16 слот. Това значи, че при потребление на 8-терабайтови SSD дискове общият потенциал на този масив ще бъде впечатляващите 128 TB.

В основата на Apex Storage X16 е PLX комутационен чип, който разрешава на притежателите да персонализират SSD масива съгласно потребностите си. Той се охлажда благодарение на дребен въздушен охладител във тип на алуминиев нагревател. Картата за уголемение има структура, заемаща един слот, а в края й е запоен 6-пинов конектор за подаване на в допълнение зареждане. Интересно е, че 8-те SSD би трябвало да бъдат сложени от едната страна на платката, а другите 8 – от противоположната. И още, картата предлага цялостната поддръжка на UEFI и Secure Boot.

По отношение на продуктивността Apex Storage твърди, че скоростта на поредно четене е до 30,5 GB/s, а скоростта на запис – до 28,5 GB/s, като разширителната карта обезпечава 84 PCIe 4 линии. Максималната продуктивност на случайни блокове е над 33 милиона IOPS.

За да се сдобиете с Apex Storage X16, ще би трябвало да платите най-малко 1800 щатски $.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР