Компанията AMD работи над 7-нм GPU с архитектурата Navi, който

...
Компанията AMD работи над 7-нм GPU с архитектурата Navi, който
Коментари Харесай

Появата на видеокартите AMD RX 600 Zen се очаква тази година

Компанията AMD работи над 7-нм GPU с архитектурата Navi, който би трябвало да излезе през 2019 година и ще получи цената от $250, а продуктивността му ще е на равнището на Nvidia GTX 1080. Сега се появи информация и за още един план.



Устройството ще получи името Zen (да, като при процесорите). С неговата разработка ще се занимава Дейвид Ван и Майк Рейфилд вместо Раджа Кодури, който се реалокира в Intel. И това име не е инцидентно — новата архитектура би трябвало фрапантно да усъвършенства продуктивността на графичните карти, защото са с едноименния CPU.

При това, към създаването е привлечена и Сюзън Плъмър — основният разработчик на Ryzen. Тя е отпред на екипа. Както оповестява изданието WCCFtech, групата на Плъмър е основана през октомври предходната година и би трябвало първо да показа 12-нм RX 600, дебютът на който се чака през тази година.



Спомнете си, че AMD към този момент представи процесорите Ryzen от второ поколение и съгласно някои данни, работи по архитектурата Zen 5. По този метод, през идващите години, на пазара на CPU и GPU се чака излизането на мощни решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР