Компанията Amazon.com Inc подкрепя намерението на американския президент Джо Байдън

...
Компанията Amazon.com Inc подкрепя намерението на американския президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Безос подкрепя Байдън за по-висок корпоративен данък

Компанията Amazon.com Inc поддържа желанието на американския президент Джо Байдън като част от реконструкцията на инфраструктурата. Това съобщи Джеф Безос, основен изпълнителен шеф, откакто бе подложен на рецензия от Белия дом, Конгреса и в обществените медии, че заплаща ниски налози.

Байдън сподели предходната седмица, че Amazon е една от 91 компании от Fortune 500, които " употребяват разнообразни малки врати в законодателството, благодарение на които не заплащат федерален налог върху прихода, за разлика от фамилиите от междинната класа, плащащи данъчни ставки над 20%.

" Подкрепяме фокуса на администрацията на Байдън върху смелите вложения в американската инфраструктура ", сподели Безос. " Признаваме, че тази инвестиция ще изисква отстъпки от всички страни ".

В същото време, Безос не приема съответното процентно нарастване на налога. Безос се отдръпва от ролята на основен изпълнителен шеф през третото тримесечие на 2021 година.
 Джеф Безос още веднъж стана най-богатият човек в света
Джеф Безос още веднъж стана най-богатият човек в света

Пак изпревари Илон Мъск

Белият дом не е коментирал незабавно изявлението.

Припомняме, че препоръчаното повишаване на корпоративния налог в Съединени американски щати до 28% е отхвърлено още преди да бъде разисквано.

Преди разкри законопроект за модернизиране на инфраструктура с повече от 2 трилиона $ финансиране, което ще бъде събрано от нарастване на някои налози . Част от формулата за финансиране на пакета е повдигане на корпоративната данъчна ставка от 21 на 28 на 100.

Демократите се нуждаят от поддръжката на всеки сенатор от партията си, с цел да прокарат предложенията, защото камарата е разграничена - демократите и републиканците си разделят по 50 места.

Предшественикът на Байдън, Доналд Тръмп, понижи въпросния налог от 35 на 21 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР