Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на

...
Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на
Коментари Харесай

ОАЕ инвестира $500 милиона в земеделския сектор в Румъния

Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на Абу Даби, в последно време изпитва изключително мощен интерес към Балканите.

През лятото тя преведе към 250 млн. евро на румънския предприемач Константин Дулуце, с цел да купи компанията Agricost и да поеме концесията на Големия остров на Браила - най-голямата консолидирана плантация в Европа. Сега Al Dahra разгласи проекти да влага още 500 млн. $ в Румъния през идващите 5 години, в разнообразни браншове, споделя Capital.ro.

В земеделието Al Dahra има намерение да закупи различен имот в Румъния и да влага в модернизиране на настоящия си портфейл от селскостопански уреди и технологии. Целта е да се доближи годишно произвеждане на един милион метрични тона зърно и смесен фураж до 2022 година

Същевременно ще бъдат добавени силози в базата за предпазване на зърно, с потенциал от 2 млн. метрични тона за разнообразни зърнени култури от румънските ферми, ръководени от Al Dahra, както и от други ферми.

Това ще улесни стратегическите ресурси, тяхната ротация и търговията на интернационалния пазар.

По отношение на вложенията в логистиката и веригата за доставки Ал Dahra има намерение да придобие оперативна точка на пристанище Констанца, с цел да улесни износа на зърно и вноса на торове.

Освен това ще сътвори профилирана компания за торове, виновна за внасянето на торове в Румъния и маркетинга на прилежащите пазари, с подобен търговски размер от 350 000 тона годишно.

Освен това Al Dahra ще влага в модернизирането на оборудванията за зареждане за увеличение на товарния и плавателния трафик.

Компанията счита да влага и в бранша на отглеждането на животни, като сътвори ферми с потенциал от 150 000 глави от разнообразни скотски типове. Освен това Al Dahra ще направи и други вложения, ориентирани към основаване на ефикасна мрежа в селскостопанската верига на румънския пазар, в това число заводи и места за пакетиране, както и други услуги с добавена стойност според от условията на бизнеса.

Инвестиционният проект на сдружението ще бъде осъществен на няколко стадия през идващите години и ще поддържа тактиката на държавното управление на Абу Даби за обезпечаване на дълготрайните хранителни потребности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР