Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си

...
Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си
Коментари Харесай

Хакери шокираха американци с предупреждение за ядрена атака

Компания за произвеждане на камери за сигурност предизвести клиентите си да сменят паролите, поради злонамерени хакерски офанзиви, написа Агенция Франс Прес.

Семейство в дребен град край Сан Франциско изпаднало в суматоха, откакто камера за сигурността, инсталирана в дома им проговорила. С безапелационен глас от устройството, инсталирано над фамилния тв приемник, се разнесло предизвестие, че Северна Корея е атакувала Съединените щати и ракетите с нуклеарни бойни глави идват.

След къс потрес, двамата съпрузи и детето им осъзнали, че са жертва на смешка и известието идва от вградените в камерата високоговорители, планувани за връзка с охранителната компания.

Фирмата, която създава камерите, е благосъстоятелност на Google. От управата й споделили на Агенция Франс Прес, че тяхната сигурност не е компрометирана, а хакерите са употребявали пароли, откраднати от невнимателни клиенти. В различен сигнали за злонамерена смешка се казвало, че загадъчен глас заплашил да отвлече бебе.

Имало и доброжелателни хакери, които съобщавали на сюрпризираните притежатели на охранителни камери, че паролата им е компрометирана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР