Компания в Нова Зеландия тества модел на 4-дневна работна седмица.

...
Компания в Нова Зеландия тества модел на 4-дневна работна седмица.
Коментари Харесай

Това е работата - мечта за всеки! Компания въведе промени и сега всички там са усмихнати и щастливи

Компания в Нова Зеландия тества модел на 4-дневна работна седмица. Оказва се, че опитът е толкоз сполучлив, че компанията ще продължи да работи по този начин и отсега нататък.
Perpetual Guardian, компания за ръководство на завети и недвижими парцели, разгласи резултатите от своя двумесечен опит. В резултат на по-късата работна седмица всички чиновници на компанията са показали чудесна работливост, по-добър баланс персонален живот - работа и по-ниски равнища на стрес, предава CNN.
Служителите, които наброяват повече от 240 души, са получавали същото заплащане като за 5-дневна работна седмица по време на опита, който се организира сред март и април тази година.
Експериментът е бил извършен от външни откриватели, написа profit.bg. „ Беше единствено на доктрина, нещо, което желаех да опитвам, защото желаех да основа по-добра среда за моя екип”, споделя изпълнителният шеф на Perpetual Guardian Андрю Барнс. „ Ентусиазиран съм, че моят екип отвърна по метод оттатък най-смелите ми мечти”, споделя той.
В изследване от края на предходната година едвам 54% от интервюираните показват, че се усещат способни да ръководят добре салдото персонален живот - работа. След тестването на 4-дневната работна седмица делът на хората, отвърнали позитивно, скача до 78%.
Нивата на стрес също понижават до 7%, а ангажираността на екипа скача приблизително с към 20%.
Ключовият триумф на опита е продуктивността на екипа, споделя Джарод Хаар от Auckland University of Technology, който е един от учените, осъществили опита.
„ Беше им дадена независимост да трансформират дизайна на работа”, споделя Хаар. Експериментът може да бъде модел за други работни места и да се трансформира в „ революционен метод за работа”, прибавя той.
По думите на изпълнителния шеф Барнс чиновниците са станали по-продуктивни и прекарват по-малко време в обществените мрежи или в други действия, разнообразни от работа. Един чиновник дори споделил, че е спрял да гледа имейлите от жена си, по отношение на търсене на жилище, по време на работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР