Компания Tesla повиши цените на премиум електромобилите си Model S

...
Компания Tesla повиши цените на премиум електромобилите си Model S
Коментари Харесай

Tesla повишава цените на елект | BGNES

Компания Tesla увеличи цените на премиум електрическите автомобили си Model S и X в Съединени американски щати, излиза наяве от оповестената на уеб страницата информация. В момента те към момента са с 20 % по-ниски от началото на годината след редица понижения на цените, целящи да се подтиква търсенето.

От януари Tesla стартира политика на понижаване на цените в международен мащаб, в това число шест пъти в Съединени американски щати, с цел да усили размера, изключително за всеобщите си коли - кросоувъра Model Y и седана Model 3.

Цените на Model S Plaid и Model X Plaid - версиите за осъществяване на тези модели - в този момент са 107 490 $, при 104 990 $ по-рано, демонстрира уебсайтът на компанията.

Цената на Model X в този момент е с към 2,6% по-висока - 97 490 $, до момента в който тази на Model S е увеличена с към 2,9% до 87 490 $.

Въпреки това цените и на четирите модела към момента са с сред 16% и 23% по-ниски, в сравнение с при започване на годината.

По-рано този месец Tesla понижи цените на двете версии на Model S и Model X с 5 000 $, дни откакто заяви, че доставките на тези коли са се сринали с 38% през интервала януари-март.

Главният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск ускори ценовата война, която стартира в края на предходната година, като съобщи, че в изискванията на слаба стопанска система производителят на електрически автомобили ще даде приоритет на растежа на продажбите пред облагата.

Tesla понижи нападателно цените на пазари, в това число в Съединени американски щати и Китай, с цел да подтиква търсенето и да се опълчи на възходящата конкуренция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР