Компания от Испания пуска на пазара първия заместител на животинска

...
Компания от Испания пуска на пазара първия заместител на животинска
Коментари Харесай

Създадоха веган кожа от райска ябълка

Компания от Испания пуска на пазара първия сурогат на животинска кожа, изработен от райска ябълка. Новият артикул PersiSKIN предлага решение на казуса с непотребната годишна продукция от плодовете в полетата на Валенсия посредством производството на веган изкуствена кожа, състояща се от 100% натурални артикули, оповестява agroinformacion.com, представен от agrozona.bg.

Компанията, която сега е в начален стадий на показване на растителен материал, е вложила 500 000 евро в патент за продукта и неговата разработка. През идващите месеци се възнамерява да бъдат изхарчени още 2 милиона евро за първата фаза на произвеждане, която ще стартира през май 2022 година

Валенсия е главният производител на райска ябълка в Испания, с 85% от националната годишна продукция, т.е. над 300 милиона кг от този плод се събират годишно.

През последните пет години реколтата от този тип набъбна стремглаво в Испания, като над 50% от годишното произвеждане не може да бъде осъществено на пазара, оплакват се производители.

Изправени пред тази обстановка в селскостопанския и хранителния бранш на Валенсия, разработчиците на PersiSKIN са намерили резистентен вид за кръгова стопанска система.

Продуктът е основан с присъединяване на AITEX, испански референтен център за проучвания, нововъведения и модерни механически услуги за текстилни компании.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР