Компания, основана от Джоли, е подала иск на стойност 250

...
Компания, основана от Джоли, е подала иск на стойност 250
Коментари Харесай

Брад Пит отнема винарната на Анджелина като отмъщение за развода

Компания, учредена от Джоли, е подала иск на стойност 250 млн. $ против някогашния ѝ брачен партньор, в който се твърди, че той и група негови доближени са почнали подла акция, с цел да " завземат контрола " над френската винарна, която са купили като двойка. Това било " възмездие за развода и процедурата за настойничество ", както и с цел да " подсигуряват, че Джоли в никакъв случай няма да види и цент " от големите ѝ облаги.

 

В желае се твърди също, че Пит се е опитал да употребява огромния финансов дял на Джоли във винарната, с цел да я принуди да подпише " уговорка за безмълвие ", която да й забрани да разисква събитията, довели до развода им, и че Пит е пропилял милиони от парите на компанията за " суетни планове ", в това число над един милион $ за плувен басейн.

 

В правосъдните документи, подадени във вторник в Лос Анджелис, написа, че откакто двойката е купила имението от 1300 акра в Южна Франция през 2008 година, те взаимно са вложили десетки милиони долари, с цел да го подобрят.

 

В документите е упоменато, че Джоли и Пит имат по 50% посредством комплицирана мрежа от холдингови компании и че " огромна част от персоналното благосъстояние на Джоли " е обвързвано с винарната.

 

В него се споделя, че двойката е имала съглашение, съгласно което актрисата е направлявала филантропичните им планове, в това число фондацията Джоли-Пит, до момента в който " контролът върху инвестицията на двойката в " Chateau Miraval " е бил оставен в ръцете на Пит ".

 

Макар винарната да е печелила награди и да се е трансформирала в извънредно скъп актив под тяхна благосъстоятелност, " не всичко е било наред ". Говори се, че Пит има обществено приет проблем със злоупотребата с алкохол.
 
Също по този начин се изважда на бял свят скандалната свада по време на частен полет през 2016 година, като се споделя, че " след сериозен и интернационално оповестен случай сред Пит, Джоли и децата на двойката, Джоли подаде молба за бракоразвод ".

 

Искът е заведен от Nouvel - компанията, която Джоли основава, с цел да резервира каузи си във винарната, която неотдавна продаде на алкохолния колос Stoli.

 

В него се добавя: " В отговор на развода и процедурата за настойничество Пит стартира многостранна, траяла години акция за завладяване на контрола над " Chateau Miraval " и заграбване на активите на компанията в своя изгода и в интерес на личните си компании и другари. Назначавайки се за легален притежател на " Chateau Miraval ", той си слага две цели - да присвои цената на компанията на Джоли, Nouvel, и да получи еднолична благосъстоятелност върху " Chateau Miraval. "

 

В документите се твърди, че след подаването на молбата за бракоразвод Пит просто е управлявал винарната, без да се съветва с Джоли, че когато тя се е пробвала да получи информация и повече надзор, той я е " отблъснал " и че непозволено се е опитал да " блокира Джоли и Nouvel да получат информация за или да ръководят Chateau Miraval ".

 

В него се твърди също, че той е " измислил и осъществил проект за скрито прекачване на активи от Chateau Miraval към компании, благосъстоятелност на него и негови другари, като по този метод е обезценил каузи на Джоли ".
 
В желае се твърди също, че след развода Пит и шефовете на " Chateau Miraval " са " пропилели десетки милиони от парите на избата за планове, които нямат съвсем никаква бизнес аргументация ". По повеля на Пит, " Chateau Miraval " е поръчал да се построи и преустрои едно стълбище в замъка общо четири пъти, откакто не е бил удовлетворен от първите три опита.

 

В него се твърди, че Пит също по този начин е похарчил няколко милиона $ за реорганизация на каменни стени благодарение на каменоделци от Хърватия.

 

Двойката е в разнообразни правосъдни разногласия за парцела от месеци. Последното заявление е контра иск против документи, подадени от юристите на Пит. Двойката купува парцела три години откакто стартира да се среща. През 2014 година те се ожениха в параклис на територията му.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР