Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически

...
Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически
Коментари Харесай

Проект за мрежа за зарядни станции за електромобили спечели българския финал на конкурса за стартъпи PowerUp!


Компания, осигуряваща елементарен достъп до станции за зареждане на електрически коли, завоюва българския край на състезанието за стартъпи PowerUp!, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy. Събитието се организира в границите на конференцията за чистотата на въздуха SofAIR и беше проведено с поддръжката на Столична община. Победителят беше определен от жури, с ръководител Михал Байда от InnoEnergy.

Спечелилият план Green charger бе показан от Росен Данчев. Той ще има опция да показа България на интернационалния край на надпреварата за енергийни стартъпи PowerUp!, който ще се организира в полския град Краков на 21-и май. Green charger цели основаването на така наречен Green Charger Network – система за зареждане на електрически коли в цяла България. В основата на концепцията е опцията за елементарно заплащане при зареждане чрез карта. Целта на Данчев и Green Charger е първоначално да се наложат на българския пазар, а по-късно да преминат към Румъния, Гърция и Балканите, а след това и в цяла Европа.

Росен Данчев показа за своястартъп Green charger: „ Проектът е мрежа за зарядни станции за електрически автомобили, която сплотява съществуващите оператори под една платформа, с цел да може клиентите да зареждат на всички места без потребност от спомагателни приложения. Основното нещо, което го отличава е това, че е ориентиран да бъде за цяла Европа, за целия свят и това може да стане една интернационална разпознаваема компания с различим бранд. “

След успеха Денчев показа: „ Чувствам се благополучен и горделив, че съм определен да съставлявам България пред цяла Европа, пред главните вложители и бизнес организации. Обещавам, че България ще бъде показана почтено на финала в Краков. “

Марияна Хамънова, управителна Клийнтех България и един от членовете на журито избрало спечелилия, показа след надпреварата: „ Дискутирахме дружно с журито всички участници и всеки показа своите желанията - какво търсим в спечелилия, какво би било забавно и потребно за пазара. Винаги е мъчно да се вземе общо решение само че в последна сметка всички бяхме единомислещи. Избрахме решението, което има капацитет за бързо разгръщане към нови пазари в една динамична промишленост, каквото е електромобилната.”

Клийнтех България и EIT InnoEnergy обявиха подготвеност да работят с останалите екипи от състезанието, като на най-хубавите ще дадат опция за пряк достъп до преакселераторската стратегия Primer, която ще се организира в интервала май - юни 2019 година

В края на предходната седмица Клийнтех България, EIT InnoEnergy и Столична община подписаха тристранно съглашение за съдействие. Трите страни ще обединят старания за стимулиране на предприемачеството и нововъведенията в сфери като умни градове, сили и повишение качеството на атмосферния въздух в София. Една от главните цели на съглашението е основаване на условия за стабилно икономическо развиване на столицата с фокус върху опазването на околната среда.

Международния крайна PowerUp! ще се организира по време на Impact’19 – най-голямата икономическа конференция за Централна и Източна Европа в Краков. Той ще бъде предшестван от обучителни стадии, ръководени от интернационалните бизнес ментори, които ще приготвят стартъп фирмите да презентират уместно концепциите си пред група вложители и индустриални специалисти.

Емануеле Волп, началник нововъведения в един от главните сътрудници на межунардония край - DTEK показа: “Търсим планове, които да способстват в сферите на добива на природен газ и въглища, генериране на сила за отопление, възобновяваща сила, подвижност, енергийна успеваемост и потребителско обслужване “.

Михал Мачковяк, началник нововъведения в RAFAKO S.A, един от главните спонсори на PowerUp! добави: „ Тазгодишното издание на PowerUp! ще доближи ново високо равнище на качество на участващите планове. Като един от основните спонсори през последните 3 години, можем да потвърдим какъв брой се покачиха стандартите на надпреварата и какъв брой доста се влага в подготовката му. Когато избираме най-хубавите участници се фокусираме върху 3 критерия. Първият е иновативността на плана, който да дава отговор на стандарите на RAFAKO. Вторият е какъв брой сполучлив би бил плана на пазара и каква е неговата мащабност. Третият е какъв брой добре е показан плана. “

14 от спечелилите от районните финали ще се състезават във финала на 21 май. Наградният фонд за спечелилите е в размер на 30,000 евро, с опция за в допълнение вложение в размер на 150,000 евро по акселераторска стратегия Highway на InnoEnergy.

Повече информация за конкуренцията можете да намерите на https://powerup.innoenergy.com/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР