Компания на Илон Мъск, основателя на СпейсЕкс (SpaceX) и Тесла

...
Компания на Илон Мъск, основателя на СпейсЕкс (SpaceX) и Тесла
Коментари Харесай

И Мъск се оплаква от задръствания, иска да прокара скоростен тунел под Лос Анджелис

Компания на Илон Мъск, създателя на СпейсЕкс (SpaceX) и Тесла (Tesla), изиска да й бъде издадено позволение да прокопае тунел под Лос Анджелис, с цел да бъдат избегнати адските тапи по пътищата на калифорнийския мегаполис, съобщи Франс прес.

Роденият в Република Южна Африка предприемач се оплака на висок глас от тапите по пътя от вкъщи му в Бел-Еър до офиса му в Хауторн край летището на Лос Анджелис. Понякога изминаването на това разстояние му лишава над час и половина. Затова той предлага решение: тунел, през който да се минава за няколко минути.

Компанията с ироничното название Боринг къмпани (Boring Company) ( " досадната компания " - бел. р.) е поискала от градската администрация позволение да прокопае тунел, изясни Алекс Къмизар, представител на втория по величина американски град.
Предложеното трасе минава от долината Сан Фернандо, източно от Лос Анджелис, до няколко селища западно от града (Санта Моника, Венис, Хауторн).

Службата по архитектура и строителство сега преглежда документите, добави представителят.
Планът планува колите да се подреждат на платформи, които се спускат подземен и транспортират с огромна скорост колите и пасажерите в тях да другия завършек на града за няколко минути. През август Боринг къмпани получи позволение да прокопае първа права от тунела в Хауторн, а през октомври Илон Мъск помести в Туитър фотография на подземния тест.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР