Компаниите във Великобритания и в Европейския съюз ще бъдат изправени

...
Компаниите във Великобритания и в Европейския съюз ще бъдат изправени
Коментари Харесай

Брекзит без сделка ще струва на ЕС и на Великобритания 58 млрд. паунда

Компаниите във Англия и в Европейския съюз ще бъдат изправени пред спомагателни годишни разноски от 58 милиарда паунда, в случай че не бъде реализирана договорка за Брекзит, като най-засегнат ще е английският финансов бранш, съобщи " Ройтерс ".

Фирмите в 27-те страни членки на Европейски Съюз ще би трябвало да заплащат 31 милиарда паунда на година под формата на тарифни и нетарифни бариери, в случай че Англия напусне блока без договорка, демонстрира отчет на фирмите " Оливър Ваймън " (Oliver Wyman) и " Клифърт Ченс " (Clifford Chance). Британските експортьори за Европейски Съюз ще би трябвало да заплащат 27 милиарда паунда на година.

" Тези нараснали разноски и неустановеност заплашват да понижат облагите и съставляват екзистенциална опасност за някои компании ", се показва в отчета.

Англия ще напусне Европейски Съюз през март идната година. При липса на съглашение с Европейски Съюз търговията сред Англия и страните членки ще се реализира по разпоредбите и цените на Световната комерсиална организация (СТО). Въпреки че Лондон желае договорка, държавното управление декларира, че се приготвя за всеки вероятен излаз, в това число и за опцията да излезе от блока без съглашение, и е заделило 3 милиарда паунда за подготовка за всички разновидности.

Ако Англия остане в митническия съюз, ще понижи разноските и за двете страни на към половина, се показва в отчета. Премиерът Тереза Мей обаче отхвърли този вид, тъй като той би попречил на Англия да подписва свои лични търговски покупко-продажби с бързо растящи стопански системи като Китай и Индия.

Според днешния отчет 70% от спомагателните разноски във Англия при неналичието на договорка за Брекзит ще се поделят сред пет промишлености: финансови услуги, автомобилно произвеждане, селско стопанство и хранително-вкусова индустрия, потребителски артикули и бизнес с химикали и пластмаси. В Европейски Съюз най-засегнатият бранш ще бъде автомобилният, следван от селско стопанство и хранително-вкусова индустрия, произвеждане на химикали и пластмаси, потребителски артикули.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (177)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР