Компаниите в Германия са намалили значително инвестиционните си планове, показват

...
Компаниите в Германия са намалили значително инвестиционните си планове, показват
Коментари Харесай

Германските компании ревизират надолу инвестиционните си планове заради слабото търсене

Компаниите в Германия са понижили доста капиталовите си проекти, демонстрират резултатите от бизнес проучване на института  Инвестиционните упования на ifo за настоящата година се намалиха до 2,2 пункта през ноември, спрямо 14,7 пункта през март 2023 година.

" Инвестиционният климат очевидно се е влошил. Това е резултат от по-високите разноски за финансиране, слабото търсене и несигурността във връзка с икономическата политика ", споделя Лара Заргес, стопански специалист в института ifo. Компаниите са внимателни и във връзка с идната година; със салдо от 1,2 пункта капиталовите упования на ifo в действителност са малко по-ниски от тези за тази година.

Най-песимистично настроени са фирмите в региона на търговията: от ден на ден от тях желаят да понижат капиталовите си разноски. За настоящата година капиталовите упования спадат от плюс 3,7 пункта до минус 3,5 пункта, като за 2024 година се срутват до минус 14,6 пункта. Доставчиците на услуги също редуцираха проектите си за настоящата година, като капиталовите упования спаднаха от плюс 13,6 пункта до плюс 1,0 пункта. През идната година те имат намерение да влагат единствено малко повече, в сравнение с през тази година, с баланс от плюс 2,3 пункта, се споделя в изследването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР