Компаниите в Еврозоната започват 2018 година в много по-добра форма

...
Компаниите в Еврозоната започват 2018 година в много по-добра форма
Коментари Харесай

Бизнесът в Еврозоната започва годината в по-добра форма от очакваното

Компаниите в Еврозоната стартират 2018 година в доста по-добра форма от предстоящото, активизирайки активността си с най-бързия ритъм от средата на 2006 година. Това сочи проучване на компанията за финансова информация Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit), представено от Ройтерс.

Благоприятната наклонност се основава на мощното показване на бранша на услугите, където новите компании настъпват с ритъм, какъвто не е регистриран от над едно десетилетие.

Предварителните данни за композитния показател на мениджърите на доставките (Пи Ем Ай - PMI) на Ай Ейч Ес Маркит за Еврозоната е скочил до 58,6 пункта този месец, което е най-високото му равнище от юни 2006 година. В допитване, извършено от Ройтерс, междинната прогноза бе за намаляване до 57,9 пункта след окончателната стойност от 58,1 пункта за декември.

Всяка стойност над 50 пункта сочи напредък и предварителните данни са по-високи от упованията на всеки от 33-те специалисти, интервюирани от Ройтерс.

Индексът на мениджърите по доставките добавя листата от позитивни индикатори за януари. Вярваме, че 2018-а още веднъж може да бъде година, през която растежът на еврозоната ще надмине упованията, показва Берт Колейн от Ай Ен Джи (ING).

Маркит отбелязва, че в случай че резервира равнището си, показателят на мениджърите по доставките сочи напредък на брутния вътрешен артикул (БВП) за първото тримесечие от 1,0 на 100, което е доста по-бърз ритъм от 0,6 на 100, планувани в анкета на Ройтерс от предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР