Компаниите, в чието управление има женско присъствие, се представят по-добре,

...
Компаниите, в чието управление има женско присъствие, се представят по-добре,
Коментари Харесай

Компаниите, ръководени от жени, печелят повече

Компаниите, в чието ръководство има женско наличие, се показват по-добре, в сравнение с ръководените напълно от мъже, сочи изследване измежду над 1000 азиатски компании, представено от организация " Ройтерс " и " Дневник ".

Компаниите, в които делът на дамите в борда на шефовете е минимум 30 %, са получили по-големи облаги от активите си, в сравнение с фирмите с напълно мъжки управителен ръб, откри проучване на Международната финансова корпорация (МФК/IFC), капиталовото поделение на Световната банка.

Данните би трябвало да изпратят явен сигнал на азиатските компании, че е стопански обосновано да има повече дами в съвета на шефовете, сподели Вивек Патак, който е районен шеф на МФК за Източна Азия и Тихоокеанския район.

МФК изследва над 1000 компании в Китай, Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.

Въпреки известния прогрес в тази област съгласно изследването ширещите се предразсъдъци към дамите в района значат, че те към момента се възприемат като по-неподходящи за управителни постове.

В Тайланд наличието на дамите в съвета на шефовете е най-голямо - към 20 % от директорските постове в листваните компании, по-късно се подреждат Индонезия и Виетнам с по към 15 % дами в управлението.

МФК приканва фирмите да вземат повече ограничения, с които да се насърчи назначението на повече дами на високи управителни постове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР