Компаниите, специализирани в предоставянето на поддръжка на потребители, предлагат нови

...
Компаниите, специализирани в предоставянето на поддръжка на потребители, предлагат нови
Коментари Харесай

Продавачи в Amazon търсят връзка с потребители заради отрицателните им отзиви

Компаниите, профилирани в даването на поддръжка на консуматори, оферират нови услуги, в това число унищожаване на негативни мнения в Amazon, с цел да заблудят логаритмите.

Проблемът с подправените рецензии на Amazon не е напълно нов. Алгоритмите на компанията придават огромна тежест на мненията на купувачите, издигайки тези с най-хубави мнения до първите резултати от търсенето. Както при Гугъл, множеството хора не излизат отвън първата страница, тъй че наличието там е от значително значение за триумф.

Това стимулира доста марки да се опитат да трансформират оценките и рецензиите, които потребителите дават, употребявайки разнообразни способи. Тази година Amazon трябваше да изгони три съществени марки за аксесоари поради потребление на тактики, като да вземем за пример ваучер за подарък в подмяна на издание на критика, макар че някои към този момент са намерили метод още веднъж да продават артикули в Amazon.

Според следствие на Wall Street Journal идната цел са негативните мнения, които оказват мощно въздействие върху логаритмите. Компаниите за поддръжка към този момент оферират опция за пряк контакт с консуматори, оставили негативни мнения, с цел да могат да ги изтрият от магазина.

Условията за прилагане на Amazon споделят доста ясно, че продавачите не могат да се свързват непосредствено с потребителите и споделят единствено данни, свързани с осъществената транзакция. За да заобиколят това предписание, някои компании оферират услуги за намиране на имейл по други способи, в допълнение към намирането на консуматори, които са недоволни от техните артикули.

Някои компании за обслужване на клиенти, като ZoonBoost да вземем за пример, оферират нови услуги за " търсене на клиенти ". За 60 $ продавачът просто вкарва негативния обзор и услугата дава обещание " да откри името и персоналния имейл на купувача със 100% акуратност ". Те настояват, че това е допустимо, защото имат достъп до базата данни на Amazon, само че нито ZoonBoost, нито Amazon не са изяснили дали това е правилно, написа изданието, представено от.

Wall Street Journal разказва историята на покупател, който е оставил негативен отзвук, защото продуктът не се показва както е рекламиран. Седмица по-късно от отдела по обслужването на клиенти на продавача се свързват с дамата и й оферират цялостно възобновяване на сумата. Не можеше просто да пренебрегва пощата, защото представителят й е съобщил, че в случай че не получи отговор, той ще допусна, че дамата не е прочела пощата си и ще продължи да й изпраща мейли. На края на известието се споделя: " Надяваме се, че можете да помислите за заличаване на мненията, когато пожелаете ". 

Купувачът дава отговор, че приема възобновяване на сумата, само че не изтрива негативния отзвук. В отговор представителят на продавача непосредствено му предлага парична сума, която е двойно по-голяма от тази, която е платил за продукта при условие че изтрие рецензията. Имейлите продължили месеци - опит, който най-малко още дузина хора са потвърдили пред следователите. 

В отговор на следствието на Wall Street Journal, Amazon твърди, че към този момент е разкрил тези практики и към този момент е приложил " подобаващи дейности ", без да прецизира дали е изгонил продавачите или единствено ги е предизвестил. Компанията също напомни, че нейните условия за прилагане не разрешават тези практики и че продавачите, които злоупотребяват с тази система, съставляват единствено " дребна част "  от световната активност. Важно е да се напомни, показва изданието, че Amazon, дружно с Гугъл, към този момент се проверява във Англия, тъй като не прави задоволително за битка с подправените мнения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР