Компаниите Pfizer и BioNTech започват клинични изпитания на нова версия

...
Компаниите Pfizer и BioNTech започват клинични изпитания на нова версия
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започват клинични изпитвания на ваксина срещу Омикрон

Компаниите " Pfizer " и " BioNTech " стартират клинични тествания на нова версия на ваксина против ковид. Тя е особено проектирана да се насочи към разновидността " Омикрон ", който заобикаля част от отбраната, обезпечена от двудозовия режим на досегашната им иРНК ваксина.

Компаниите възнамеряват да тестват имунния отговор, генериран от основаната на " Омикрон " ваксина, както при режим с три инжекции при неимунизирани хора, по този начин и като бустер за хора, които към този момент са получили две дози от истинската ваксина.
Китайско проучване откри по-висок риск от сърдечни проблеми при коронавирус имунизацията на Pfizer
Ваксината против ковид " Комирнати " на Pfizer/BioNTech усилва три пъти относителния риск от инфектиране на сърцето (такова заболя...
Прочети повече
Те също по този начин тестват резултата от четвърта доза от досегашната ваксина против четвърта доза от основаната на " Омикрон " при хора, които са получили третата си доза в интервала от три до шест месеца по-рано.

Компаниите възнамеряват да проучат сигурността и поносимостта на инжекциите при повече от 1400 души, които ще бъдат включени в процеса на клинично изпитване.

" Докато актуалните проучвания и данните от действителния свят демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация при заразяване с Омикрон, ние признаваме нуждата да бъдем готови при положение, че тази отбрана отслабне с течение на времето и евентуално да помогнем за справяне с Омикрон и нови разновидности на Covid-19 в бъдеще ", уточни Катрин Янсен, началник на проучванията и създаването на ваксини на " Pfizer ".

Компанията Pfizer съобщи, че режимът с две дози от истинската иРНК ваксина може да не е задоволителен за предотвратяване от зараза с разновидността Омикрон и че може би се понижава отбраната против хоспитализация и гибел.
ЕМА взема решение до края на месеца за хапчето против Covid-19 на Pfizer
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) ще реши в края на този месец дали да утвърди хапчето против Covid-19 на Pfizer, преди да направ...
Прочети повече
Въпреки това Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) споделят, че трета доза от иРНК ваксина като тази на Pfizer/BioNTech е осигурила 90% отбрана против хоспитализация поради Covid-19.

Някои страни към този момент са почнали да оферират спомагателни бустерни дози (т.нар. " втори бустер " ), само че неотдавнашно изследване от Израел сподели, че до момента в който четвърта доза от иРНК ваксина покачва антителата, равнището не е задоволително високо, с цел да предотврати зараза с разновидността " Омикрон ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР