Компаниите Пфайзер и Бионтех съобщиха в сряда, че ваксината им

...
Компаниите Пфайзер и Бионтех съобщиха в сряда, че ваксината им
Коментари Харесай

Пфайзер: Ваксината е 100% ефективна при деца на възраст между 12 и 15 години

 Компаниите " Пфайзер " и " Бионтех " оповестиха в сряда, че имунизацията им против COVID-19 е безвредна и ефикасна и създава постоянни реакции на формиране на антитела при деца на възраст от 12 до 15 години, проправяйки по този метод пътя за позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати през идващите седмици, оповестява Ройтерс.

" Пфайзер " оповестиха, че имунизацията е 100% ефикасна при деца на възраст сред 12 и 15 години, съгласно клинично изпитване от трета фаза.

От компанията се надяват имунизацията в тази възрастова група да може да стартира преди началото на идната образователна година.

В изследването вземат участие 2260 младежи на възраст от 12 до 15 години в Съединени американски щати. Сред тях е имало 18 случая на COVID-19 в групата, получила плацебо, и нито един в групата, получила имунизацията, което е довело до 100% резултатност при попречване на COVID-19, се споделя в изказване на фирмите.

Ваксината се понася добре, като страничните резултати подхождат на следените при хора на възраст сред 16 и 25 години в изследването за възрастни. В него не са изброени страничните резултати за по-младата група, само че при по-възрастните те нормално са леки до умерени и включват болежка на мястото на инжектиране, главоболие, тресчица и отмалялост.

Председателят и основен изпълнителен шеф на компанията Алберт Бурла осведоми, че " Пфайзер " ще даде новите данни от клиничното изпитване на Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати (FDA) през идващите седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР