„Компаниите, от които се купува газ, са свързани с Русия.

...
„Компаниите, от които се купува газ, са свързани с Русия.
Коментари Харесай

Делян Добрев посочи причините за недостиг на газ

„ Компаниите, от които се купува газ, са свързани с Русия. Първо ние купуваме молекули 100% от Русия. Посредниците, които ни продават, отново са съветски. И както към този момент споделих страната е ощетена с 200 млн. лева ". Това съобщи в ефира на Нова тв Делян Добрев от ГЕРБ.

Да се разгласи интернационален търг за доставка на количества газ е вярна политика. Най-важното е подобен да се обезпечи даже при високи цени. След 1 януари оставаме единствено с един снабдител – Азербайджан.

Според него Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се тормозят от затвор, а не да обикалят и всяват комплициране “, счита той.

И добави, че в случай че не са били те, нямаше да имаме дефицит на газ.

Германия, Италия, Австрия и съвсем всички страни в Европейски Съюз започнаха да заплащат по новата скица и да си получават количествата “, уточни Добрев.

„ Трябваше да си запазим слотове в терминала в Ревиртуса. Ние такива нямаме. Посредникът „ Мет “ ги изкупи “.

„ Водещото при някогашните ръководещи беше от кое място ще вземат комисионните. Затова са тия 30% надценка “. „ Компанията „ Мет, която е медиатор, който си назначи шеф на „ Булгаргаз “, и още същия ден стартира да продава – купува скъпо от „ Мет “ и продава на ниска цена на „ Мет “. Само с две фактури “, приключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР