Компаниите от Fortune 500, лидери на които са жени, вече

...
Компаниите от Fortune 500, лидери на които са жени, вече
Коментари Харесай

Accenture назначи Джули Суийт за главен изпълнителен директор

Компаниите от Fortune 500, водачи на които са дами, към този момент са 27

„ Ще продължа да работя с представителите на Съвета на шефовете и имам вяра, че дружно ще успеем да хванем вълната на напредък на компанията ”, съобщи Джули Суийт (снимка: Accenture)

Джули Суийт, жена с дълга кариера в Accenture, встъпва на поста основен изпълнителен шеф на компанията. До този миг тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 милиарда $ доходи за миналата година – над 50% от общите.
още по тематиката
На 51-годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, ръководеща компания от Fortune 500, с което броят на водачите от този пол в класацията продължава решително да нараства.

Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе значима роля за развиването на бизнес и капиталовата тактика на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, с изключение на самопризнание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accenture просвета на тъждество, а това дава сила за развиването на творчеството и нововъведенията.

Преди да се причисли към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е сътрудник в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е приета като престиж по въпроси, свързани с нововъведенията, въздействието на технологиите върху бизнеса и тъждество на работното място.

Джули Суийт е и член на Business Roundtable, екип от основни изпълнителни шефове на водещи американски корпорации, образуван за поощряване на обществени политики с ориентировка към бизнеса.

От Accenture удостоверяват, че няма смяна в прогнозите за бизнеса на компанията за последното четиримесечие и за цялата фискална 2019 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР