Компаниите, обединени в БАСКОМ, се противопоставят на идеите на Министерство

...
Компаниите, обединени в БАСКОМ, се противопоставят на идеите на Министерство
Коментари Харесай

Българските софтуерни компании са против увеличаването на осигурителния доход

Компаниите, обединени в БАСКОМ, се опълчват на концепциите на Министерство на труда и обществената политика за повишение на оптималния застрахователен приход като метод за нарастване на пенсиите. В писмо до служебните министри на труда и обществената политика Гълъб Донев и на финансите Асен Василев БАСКОМ желае незабавна среща и показва паника от непрестанно завръщащата се в дневния ред на обществото тематика за нарастване на оптималния застрахователен предел – голословно, без разбор и оценка както на настоящата бизнес среда, по този начин и на предстоящите последици. Според БАСКОМ това е прибягване до най-лесното, само че неустойчиво решение – посегателство върху приходите на заетите в софтуерния бранш, който оперира напълно на ярко, при транспарантни условия и високи етични стандарти.
От БАСКОМ припомнят, че съставляват един от най-иновативните, жизнеспособни и конкурентоспособни в световен мащаб компании на българската икономика
Към днешна дата в бранша са заети над 34 хиляди висококвалифицирани експерти, част от нежната новосформираща се междинна класа, които солидарно основават устойчивия гръбнак на обществото. Компаниите, в които тези експерти се трудят и основават своя интелектуален артикул, способстват към бюджета с над 4 % от Брутният вътрешен продукт и заплащат едни от най-високите осигуровки и налози в България (един ангажиран в бранша генерира за бюджета повече от 22 400 лева под формата на налози и осигуровки, което е три пъти повече от междинното за страната).

На този декор от БАСКОМ предизвестяват, че позитивното развиване на българската софтуерна индустрия  не трябва да се пояснява като даденост, а да бъде обект на дейна грижа, ежедневна работа, само че и дълготрайно обмисляне и визия в непосреден разговор сред страната и бизнеса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР