Компаниите Micron и Intel започнаха разработването на паметта през 2012

...
Компаниите Micron и Intel започнаха разработването на паметта през 2012
Коментари Харесай

Micron се отказа от производството на 3D XPoint памети и продава фабриката за производство на тези чипове

Компаниите Micron и Intel започнаха създаването на паметта през 2012 година, а през 2015-та бе обявена първата серия флаш дискове под марката Optane, основани на тази памет.

Micron се надяваше, че 3D XPoint чиповете ще могат да се продават при цена половината от тази на DRAM, само че 5 пъти по-висока от цената на флаш паметта. Компанията стартира лимитирано произвеждане в взаимно издигнатия цех в Юта. Новата технология бе като бъдещето на паметта като цяло, само че единственият огромен производител по този начин и си остана Intel.  действителността се оказа по-друга – макар, че серията Intel Optane получи положителни мнения, високата цена и лимитираното потребление на 3D XPoint не способстваха за нейното необятно разпространяване.

Сега Micron приключва своето партньорство с Intel. Тяхната взаимна стратегия за създаването на 3D XPoint памет през 2019 година и тогава Micron употребява своето право да закупи каузи на Intel в взаимно построената фабрика. Intel от своя страна, трябваше да изкупува 3D XPoint чиповете от Micron. Но поръчките на Intel не бяха задоволителни за цялостно натоварване на индустриалните мощности и тази фабрика стартира да работи на загуба.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР