Компаниите Maxar Technologies и Planet Labs публикуваха нови сателитни снимки,

...
Компаниите Maxar Technologies и Planet Labs публикуваха нови сателитни снимки,
Коментари Харесай

Сателитни снимки преди и след взривяването на ВЕЦ Каховка

Компаниите Maxar Technologies и Planet Labs разгласиха нови сателитни фотоси, показващи последствията от обстрела на Каховската Водноелектрическа централа – шестия и финален стадий от каскадата Днепърски водноелектрически централи. Снимката от 6 юни – съпоставена със фотографията, направена на 4 юни – демонстрира, че съвсем цялата структура е разрушена.

Каховската Водноелектрическа централа на 4-ти юни 2023 година

През нощта на 6 юни тази година медиите и локалните управляващи оповестиха за разрушаването на горната част на Каховската водноелектрическа централа в Херсонска област. Причината се приписва на обстрел, най-вероятно от реактивна система за залпов огън.

До сутринта водата в Нова Каховка се е покачила с над 10 метра (максималното равнище е било 12 метра) и градът към този момент е наводнен. Местните поданици са евакуирани от наводнените крайбрежни региони.

Украинските медии означиха, че над 80 обитаеми места са в зоната на наводняване в Херсонска област. Водата изтича от язовир Каховка със скорост 15-20 см на час, което значи, че ще процесът ще продължи към четири дни.

Каховската Водноелектрическа централа на 4-ти юни тази година, снимана с по-качествена оптика на един от спътниците на Maxar Technologies, показваща по-близък проект

Maxar Technologies Inc. е компания за галактически технологии със седалище в Уестминстър, Колорадо, Съединени щати, профилирана в сателитни връзки, наблюдаване на Земята, радари и спътници за обслужване в орбита, сателитни артикули и свързани услуги. Planet Labs PBC е американска обществена компания за изображения на Земята, основана в Сан Франциско, Калифорния. Тяхната цел е всекидневно да сформират високоточни компютърни изображения на цялата земя, с цел да следят измененията и да дефинират трендовете.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР