Компаниите Кока Кола (Coca-Cola) и Пепси (Pepsi) обявиха, че спират

...
Компаниите Кока Кола (Coca-Cola) и Пепси (Pepsi) обявиха, че спират
Коментари Харесай

Coca-Cola и Pepsi спират да продават напитките си в Русия

Компаниите " Кока Кола " (Coca-Cola) и " Пепси " (Pepsi) оповестиха, че стопират да продават напитките си в Русия. Така те станаха следващите знакови западни компании, лимитирали активността си в района поради нахлуването на Москва в Украйна, предадоха организациите.

" Кока Кола " съобщи, че бизнесът ѝ в Русия и Украйна е съдействал за към 1-2 % от чистата оперативна облага на компанията за 2021 година

" Нашите сърца са с хората, които понасят тежките последствия от тези трагични събития в Украйна. Ще продължим да следим и проучваме развоя на обстановката ", уточни компанията.

" Пепси ", чиято кола е един от дребното западни артикули, разрешени в Съветския съюз преди разпадането му, посочи, че ще продължи да продава в Русия артикули от първа нужда като мляко и детски храни.

Американският колос в областта на бизнеса с кафе " Старбъкс " (Starbucks) също стопира активността си в Русия. Това включва прекратяване на вноса на всевъзможни артикули на компанията и краткотрайно прекъсване на работата на кафенетата от веригата ѝ там, които са общо към 130 в цялата страна, прецизираха от " Старбъкс " и прибавиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието прехранване зависи от компанията.

По-рано и " Макдоналдс " (McDonald`s) заяви, че краткотрайно ще затвори всичките си 850 заведения в Русия в отговор на съветската инвазия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Веригата за бързо хранене сподели, че ще продължи да заплаща на своите 62 000 чиновници в Русия " които са излели сърцата и душите си в нашата марка " Макдоналдс ". В отворено писмо до чиновниците президентът и основен изпълнителен шеф на " Макдоналдс " Крис Кемпчински написа, че затварянето на заведенията е вярната постъпка.

" Нашите полезности значат, че не можем да пренебрегваме ненужното човешко страдалчество, което се случва в Украйна ", сподели Кемпчински.

Той добави, че не се знае по кое време компанията ще може още веднъж да отвори заведенията. " Макдоналдс " също по този начин краткотрайно затвори и 100 заведения в Украйна и продължава да заплаща и на техните чиновници. Компанията може да понесе сериозен финансов удар поради затварянията. По данни от компанията заведенията в Русия и Украйна способстват за 9 % от годишната й облага или към 2 милиарда $.

За разлика от други вериги за бързо хранене в Русия, които са притежавани от франчайзи - в това число " Кей Еф Си ", " Пица хът " и " Бъргър кинг " - " Макдоналдс " има 84 % от заведенията си в Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР