Компаниите инвестират пари в създаването на свои версии на т.

...
Компаниите инвестират пари в създаването на свои версии на т.
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Nvidia: Компаниите могат да спестят милиони с метавселената

Компаниите влагат пари в основаването на свои версии на така наречен метавселена, тъй като в последна сметка това може да им спести доста средства в действителния свят. Това съобщи пред Си Ен Би Си създателят и основен изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг.

В изявление за предаването „ Mad Money “ Хуанг показа визия за свързани вселени на виртуална действителност, които не са просто нови местоположения за реализиране на търговия и за отдих. Според него бизнесите могат да се възползват от опциите, които открива метавселената, или в тази ситуация с Nvidia – омнивселената (предпочитаният от компанията термин), с цел да понижат разноските си и да покачат оперативната си успеваемост.

Според Хуанг фирмите могат да тестват проектите си във виртуална среда, преди да прибягват до дейности в действителния свят. 

„ Прахосваме цялостен куп неща, с цел да компенсираме обстоятелството, че не разчитаме на симулации, преди да подхващаме дейности. Не симулираме работата на фабриките в тези метавселени. Не симулираме енергийни мрежи. Ако стартираме да го вършим, ще понижим количеството боклуци, а това е една от основите аргументи метавселената да е добра от икономическа гледан точка за фирмите. Ако те влагат дребна сума пари, с цел да изградят тези благоприятни условия на база изкуствен интелект, те ще спестят стотици и стотици милиарди долари “, разяснява той.

Базираната в Калифорния Nvidia е най-големият производител на графични карти и чипове за изкуствен интелект в света. Засиленият интерес към метавселената е от огромна изгода за компанията, чиито полупроводници играят основни функции в изчислителните устройства, ръководещи цифровите светове.

Концепцията за метавселената съществува от десетилетия в средите на научната фантастика, само че Уолстрийт вижда, че редица софтуерни колос към този момент събират запаси за основаване на интерактивни виртуални светове.

Появата на Хуанг в „ Mad Money “ идва два дни откакто Nvidia регистрира по-добри от предстоящите облаги и доходи за третото си тримесечие. Акциите на Nvidia са нарастнали с 29% за този месец и 66,6% за последните три месеца.

Пазарната капитализация на Nvidia възлиза на 824,6 милиарда $, което я прави седмата най-ценна компания в S&P 500.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР