Компаниите GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology обявиха, че окончателните резултати от

...
Компаниите GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology обявиха, че окончателните резултати от
Коментари Харесай

Лекарство с антитела намалява болничните престои и смъртността от COVID-19

Компаниите GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology оповестиха, че окончателните резултати от последния стадий на изследването на тяхното лекуване с моноклонални антитела удостоверяват, че то доста понижава хоспитализациите и смъртните случаи измежду високорискови пациенти с COVID-19, в случай че лечението стартира в ранните стадии на болестта, съобщи Ройтерс.

Лекарството sotrovimab, което бе позволено за приложимост в Съединени американски щати през май, получи поддръжка от Европейската организация по медикаментите.

Фармацевтичните компании оповестиха също, че Националните институти по опазване на здравето в Съединени американски щати предлагат сотровимаб за лекуване на високорискови нехоспитализирани пациенти с леки до умерени инфекции COVID-19.

Лечението " резервира интензивността си " против будещите сега паника разновидности на ковид, се показва в обновените рекомендации на американската организация.

В проучване, извършено измежду 1057 пациенти, сотровимаб довел до понижаване със 79 на 100 н риска от хоспитализация за повече от 24 часа или гибел, оповестиха двете компании.

Sotrovimab е лекарство от групата на т.нар.моноклонални антитела, които имитират естествените антитела, създавани от организма за битка с инфекцията.

Подобни лечения са създадени от конкурентните компании " Редженерон " и " Ели Лили " и бяха утвърдени от американските регулатори за лекуване на нехоспитализирани пациенти с COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР