Компаниите Ford Motor Co. и Volkswagen AG проучват как биха

...
Компаниите Ford Motor Co. и Volkswagen AG проучват как биха
Коментари Харесай

Форд и Фолксваген проучват възможности за стратегически съюз, но без да преговарят за евентуално сливане



Компаниите Ford Motor Co. и Volkswagen AG изследват по какъв начин биха могли да работят дружно, с цел да се конкурират по-добре в международен мащаб, защото колите употребяват все по-напреднали технологии, а упованията на клиентите се развиват, отбелязва организация MarketWatch.

Двете водещи компании оповестиха във вторник, че изследват опцията за стратегически съюз, който може да включва взаимно създаване на гама от транспортни средства с комерсиална цел, както и други планове. Те обаче подчертаха, че не разискват разновидности за замяна на пакети от акции или други сходни съглашение, което значи, че двата автомобилни колоса не са преговарял за вероятно обединение.

През последните месеци " Фолксваген " утвърди проект за подготовка на Volkswagen Truck&Bus - поделение за търговски транспортни средства, което вероятно да бъде листвано на фондовите тържища още през идната година.

" Пазарите и търсенето на клиентите се трансформират с невероятна скорост ", уточни доктор Томас Седран, началник тактики на " Фолксваген " и добави: " Двете компании към този момент имат мощни и допълващи се позиции в разнообразни сегменти на колите с комерсиална цел ".

От своя страна " Форд " работи върху използването на така наречен " корпоративен фитнес проект ", чиято цел е да понижи насъбраните разноски през идващите четири години с 25,5 милиарда $ и да помогне на основаната в Диърборн (Мичиган) компания да усъвършенства своята рентабилност и доходност по отношение на двата си обичайни противника - General Motors Co. и Fiat Chrysler Automobiles NV.

По-рано тази седмица " Форд " закупи от дълго време изоставена жп гара в Детройт, която възнамерява да трансформира в софтуерен център за развиването на електрически и безпилотни (автономни) коли. Компанията съобщи, че се стреми да се трансформира от остарял обичаен производител до продавач на високотехнологични транспортни услуги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР