Компаниите ec4u и BULPROS сключиха споразумение за сливане, с което ...

Компаниите ec4u и BULPROS сключиха споразумение за сливане, с което

ec4u и BULPROS обединяват усилията си, подкрепени от Silverfleet Capital, за да се превърнат във водещ доставчик на облачни услуги в сферата на дигитализацията в Европа

Компаниите ec4u и BULPROS подписаха съглашение за обединение, с което сплотяват напъните си да дават на клиентите си последващо потомство облачни услуги в областта на дигитализацията. Съвместната цифрова платформа ще има над 1 400 чиновници в 25 офиса в 11 страни и е подкрепена от Паневропейската компания за частни финансови вложения Silverfleet Capital, която влага като мажоритарен акционер в обединената организация.

Компаниите ec4u и BULPROS със седалища надлежно в Карлсруе, Германия, и в София, България, си сътрудничат от 2018 година като сътрудници в региона на цифровите облачни решения. Основателите и актуалните управителни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да ръководят обединената компания. Сделката по сливането предстои само на утвърждение от регулаторните органи.

Основаната през 2000 година ec4u специализира в цифровата промяна на сериозните бизнес процеси в региона на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия във всеки миг от потребителското прекарване. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване, както и непрестанно рационализиране и ръководство на CRM системите на клиентите. До момента ec4u сполучливо е осъществила над 800 плана за промяна, най-вече в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 специалисти.

BULPROS, учредена през 2010 година, е компания за цифрова промяна, която предлага внедряване на цифрови решения, решения за киберсигурност, миграция към облачни технологии, ръководени услуги, както и софтуерни услуги. BULPROS оперира в световен мащаб с над 1000 чиновници в 20 офиса, ситуирани в Европа и Северна Америка. Компанията постоянно е посочвана като една от най-бързо разрастващите се софтуерни организации от водещи анализатори в сектора, измежду които Deloitte и Financial Times 1000 Europe.

В допълнение към конкурентно портфолио и висококвалифицирани чиновници с експертен опит, всяка от фирмите разполага и с одобрени взаимоотношения със стратегически софтуерни сътрудници, в това число Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се управлява от софтуерната промяна като основна макротенденция. Решението за инвестицията в ec4u и BULPROS се основава на богатия опит на компанията в региона на софтуерните компании. Сред последните планове на вложителя са TrustQuay, снабдител на тръстови, корпоративни услуги и ръководство на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за ръководство на кредити. Други сполучливи вложения в бранша на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.

" Щастлив съм, че успяхме да разтеглим отличното си партньорство с ec4u до една обединена платформа, която ще помогне на нашите клиенти по пътя им към цифровата промяна, посредством даване на потребителско прекарване от последващо равнище. Радвам се, че Silverfleet Capital се причислява към нас в реализирането на нашата визия да се превърнем във водещ сътрудник за облачни услуги в областта на дигитализацията. " разяснява Ивайло Славов, основен изпълнителен шеф на BULPROS.

Давид Лау, основен изпълнителен шеф на ec4u, прибави: " След като работихме дружно с BULPROS в протежение на толкоз доста години, от името на целия екип на ec4u се гордея, че съм част от този триумф. Заедно можем повече и аз чакам с неспокойствие да ускорим растежа си с поддръжката на Silverfleet Capital. "

" ec4u и BULPROS са водещи снабдители на услуги на извънредно атрактивния пазар за цифрови бизнес решения, основани на облачни технологии. Радваме се, че имаме опцията да ги подкрепим, с цел да разпрострат цялостния си капацитет за напредък в бъдеще. " показа доктор Кристиан Зюс, сътрудник в Silverfleet Capital.

" Както ec4u, по този начин и BULPROS имат мощни стратегически партньорства с водачите в средата на цифровите платформи. Ще спомагаме на двете компании да открият нови благоприятни условия за съдействие и разширение. " съобщи Йоахим Браун, сътрудник в Silverfleet Capital.

Екипът на Silverfleet, който взе участие в договорката се състои от доктор Кристиан Зюс, Йоахим Браун, Бенямин Хубнер и Дженифър Регер. Консултанти на Silverfleet бяха Latham & Watkins (Корпоративно и данъчно право), Shearman & Sterling (Финансово право), NautaDutilh (Право), PwC (Финанси), wdp (ИТ), Grant Thornton (Данъци), Kambourov (Право), Noerr (Право), Schoenherr (Право), Bär & Karrer (Право), Kearney (Търговски въпроси), и MD Advisors (Дългово консултиране). Допълнителното финансиране е обезпечено от Арес.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg