Компаниите Андрети Глобал и Дженерал Мотърс обявиха, че планират да

...
Компаниите Андрети Глобал и Дженерал Мотърс обявиха, че планират да
Коментари Харесай

Андрети и Кадилак с обща кандидатура за Формула 1

Компаниите Андрети Глобал и Дженерал Мотърс оповестиха, че възнамеряват да влязат във Формула 1 с нов американски тим, като втората ще бъде показана от марката Кадилак.

Автомобилните корпорации анонсираха в общо изказване бъдещите си проекти за основаване на тима на Андрети Кадилак, който при утвърждение от Формула 1 и управлението на Международната автомобилна федерация (ФИА) ще бъде основан в Съединени американски щати и ще разполага с спомагателни уреди във Англия.

„ Отборът на Андрети Кадилак възнамерява да изпрати поръчка за интерес, когато ФИА започва формалната процедура. Ако бъде определен, отборът ще се постарае да се състезава допустимо най-скоро с най-малко един американски водач “, се споделя в известието от двете компании.

От Формула 1 обаче споделят, че нови тимове няма да бъдат допускани до присъединяване най-малко до началото на сезон 2026. Това ще съвпадне и с въвеждането на новата генерация задвижващи системи и коли.
 Андрети се надявам скоро да получи утвърждение за влизане във Формула 1 Андрети се надявам скоро да получи утвърждение за влизане във Формула 1
По-рано тази седмица президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем разгласи в своя профил в Туитър, че ще даде задача на своя екип, да прегледа опцията за прибавянето на 11-ти тим във Формула 1. Този ход на някогашния рали водач идва откакто още през февруари предходната година Андрети разгласи своите планове да сътвори тим във Формула 1, само че срещна много малко поддръжка от хората в падока на шампионата.
 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1
Основните терзания към включването на 11-ти тим са, че това ще понижи приходите на съществуващите 10 отбора от наградния фонд в края на всеки сезон. За последно Формула 1 имаше повече от 10 екипа на стартовата решетка през 2016 година, когато в шампионата взеха присъединяване 11 тима. Малко след края на сезона обаче отборът на Менър обяв банкрут и от началото на 2017 насам присъединяване във Формула 1 взимат единствено 10 екипа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР