Компании, включително GM, Ford, Google и производители на слънчева енергия,

...
Компании, включително GM, Ford, Google и производители на слънчева енергия,
Коментари Харесай

Google, Ford и GM работят заедно по виртуални електроцентрали

Компании, в това число GM, Ford, Гугъл и производители на слънчева сила, ще работят дружно за определяне на стандарти при потреблението на виртуални електроцентрали (VPP). Организацията с нестопанска цел за енергиен преход RMI ще бъде хазаин на самодейността Партньорството за виртуална електроцентрала (VP3), която има за цел да оформи политика за поощряване на потреблението на тези системи.

Виртуалните електроцентрали сплотяват хиляди децентрализирани енергийни запаси, като електрически транспортни средства или електрически нагреватели, ръководени от интелигентни термостати.

С позволение от клиентите, те употребяват модернизиран програмен продукт, с цел да реагират на дефицит на електричество, като превключват батериите в хиляди семейства, като тези в електрическите автомобили да вземем за пример, от режим на зареждане в режим на разреждане. Могат и да спрат краткотрайно устройства, употребяващи електричество, като бойлери да вземем за пример. Целта е да се облекчи пиковото натоварване на електрическите мрежи, когато има дефицит на електрическа енергия.

VPP се приготвят за избухлив напредък в Съединените щати, където Законът за понижаване на инфлацията от 2021 година сътвори или разшири данъчни тласъци за електрически коли, електрически бойлери, слънчеви панели и други устройства, чиято мощ и ползване могат да бъдат координирани, с цел да се изглади натоварването на мрежата.

RMI пресмята, че до 2030 година виртуалните централи могат да понижат пиковото търсене в Съединени американски щати с 60 гигавата, което е междинното ползване на 50 милиона семейства, и с повече от 200 гигавата до 2050 година

Виртуалните електроцентрали ще разрешат на мрежовите плановици и мрежовите оператори по-добре да ръководят възходящото търсене на електрическа енергия от транспортни средства, здания и индустрия и да подсигуряват, че мрежата може да остане надеждна даже при продължаващите рискови метеорологични провокации и остарялата физическа инфраструктура “, сподели Марк Дайсън, ръководещ шеф на програмата за безвъглеродно електричество в RMI.

Роб Трелкелд, шеф на световната енергийна тактика в General Motors, сподели пред Reuters, че VP3 ще може „ да покаже, че електрическите автомобили могат да се трансфорат в благонадежден актив за комерсиалната мрежа и/или оператора за транспорт на дребно “ и „ може да бъде актив за притежател на жилище и за клиенти на автопарк. ”

VPP към този момент са подобрили надеждността на мрежата в страни като Германия и Австралия и в някои щати на Съединени американски щати.

По време на рисковата гореща вълна предишния август операторът на пазара на едро, Калифорнийският самостоятелен систематичен оператор, избегна прекъсването на тока, като употребява всички налични запаси, в това число VPP, за доставяне с електричество. Интелигентните термостати Гугъл Nest също способстваха за облекчение на натоварването.

Това от ден на ден ще се изисква, с цел да сме сигурни, че мрежата остава устойчива, че заобикаляме спиранията и че разрешаваме мрежата да стане по-чиста и по-екологична “, сподели Параг Чокши, шеф на Гугъл Nest Renew.

Другите създатели на VP3 са Ford, SunPower и Sunrun.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвиртуални електроцентрали електроцентрали Гугъл Ford GM слънчева сила ПоследниНай-четениЕнергетика 16 Гугъл, Ford и GM работят дружно по виртуални електроцентрали Накратко 96 Вечерни вести: „ Ударно “ строителство на пътя Видин – Ботевград; Нова батерия, подобаваща за ВЕИ Бюджет и финанси 108 Лавината нов дълг в Европа ще тества смелостта на ЕЦБ Бюджет и финанси 116 Goldman Sachs към този момент не чака криза в еврозоната

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР