Компании, свързани с шефа на групата Вагнер Евгений Пригожин, са

...
Компании, свързани с шефа на групата Вагнер Евгений Пригожин, са
Коментари Харесай

Фирми на Пригожин са сключили с държавата договори за милиони след бунта

Компании, свързани с шефа на групата " Вагнер " Евгений Пригожин, са сключили след метежа от 24-и юни контракти с съветската страна за над един милиард рубли - към 20 милиона лв.. Съобщението е на телевизия RTVI въз основата на данни от учебни заведения и лечебни заведения в Русия.

Най-големият контракт е за 705 милиона рубли - за доставката на храна в учебни заведения в Московска област в интервала 2023-2025-а година. Сред другите договорни сътрудници на компаниите на Пригожин са фирмите " АВК ", обвързвана тясно с компанията " Конкорд М ", на която притежател е Пригожин; " Руссоцкапитал ", който неведнъж е се е явявал като подставено лице в състезанията на други компании на основателя на " Вагнер " ; " Комбинатът за предучилищно хранене ", който има общи адресни регистрации с други компании на Пригожин, както и детският лагер " Артек ".

Както показва RTVI - в същото време държавните организации нямат никакво желание да приключват старите контракти, подписани с компаниите на Пригожин. В отговор на заложен от малкия екран въпрос било обяснено, че досега искания към работата на доставчика няма, респективно няма аргументи за прекратяване на договорните връзки. Изданието " Верстка " пък осведоми, че при присъединяване си в търгове за доставки на храни за учебни заведения предходната година компании, близки до Пригожин, са изгубили единствено шест контракта от 38 вероятни.

Източник Дойче веле

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР